Osjećate se zapostavljeno? Ovo nikako ne treba da radite

Manjak pažnje koju primate ne mora da bude znak da se vaš partner od vas “ohladio”

8670 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osjećate se zapostavljeno i usamljeno? Mislite da partneru nijeste važni u onoj mjeri kao na početku veze ili braka? Nedostaje vam pažnje? Ne skačite unaprijed sa zaključcima. Manjak pažnje koju primate ne mora da bude znak da se vaš partner od vas “ohladio”, ima drugu ženu ili planira da vas ostavi.

Najveća greška koju žene rade u takvim situacijama je – optuživanje. Ne činite to prije nego što saznate s čime se vaš partner nosi. Možda je u pitanju stres vezan uz posao, neka bolest, problemi s roditeljima, ostatkom porodice ili s nekim prisnim prijateljem.

Stručnjaci ističu da, ako ga optužujete za određeno ponašanje, znači da nijeste spremni da sasluše njegovu stranu priče. Iz tog razloga, on vam neće htjeti da vam se povjeri. Štaviše, ako ga optužujete da je uradio nešto baš loše bez ikakvih dokaza, to bi ga moglo da partnera još više emotivno udalji od vas. Budite suosjećajni, dajte mu priliku da se izjasni, saslušajte šta ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procjenjujte i djelujte.

Mnoge osobe u vezama zaboravljaju da se ne smiju oslanjati isključivo na partnera kako bi se osjećale posebno, privlačno ili uspješno. Budite sami sebi na prvom mjestu, naučite kako ćete sebi ugoditi, posvetite se svom mentalnom zdravlju, pa ćete se lakše nositi sa svim eventualnim izazovima u vezi ili braku.

Bonus video: