Neke djeluju naivno: Ove navike vam mogu uništiti seksualni život

Ako stalno pratite sportske rezultate, vijesti ili pratite dešavanja na društvenim mrežama, zaboravljate da niste sami u krevetu, a sve ovo slabi vaš libido

9863 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Primijetili ste da ste ranije bili mnogo entuzijastičniji ispod pokrivača nego što je to sada? Plamen strasti više nije prisutan kao ranije... Dugačka je lista uzroka koji su potencijalno doveli do toga da se ovako osjećate. Međutim, ono što vam sigurno nije palo na pamet jesu vaše životne navike, za koje možda i ne biste pomislili da bi mogle da utiču na vaš seksualni život...

1. Telefonu nije mjesto u krevetu

Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle da pred spavanje nemaju svoj pametni telefon u rukama, znajte da ovo radi većina ljudi na svijetu (tačnije 40% ispitanika, sa kojima je istraživanje sproveo "Toluna Market Research Institute", a ovo je naročito zastupljeno kod ispitanika mlađih od 30 godina – 70%). Pitate se, kakve veze ima vaš mobilni telefon sa manje seksa ili potpunim nedostatkom seksa? Ako stalno pratite sportske rezultate, vijesti ili pratite dešavanja na društvenim mrežama, zaboravljate da niste sami u krevetu, a sve ovo slabi vaš libido.

2. Prikrivanje vaših pravih želja

Komunikacija je ključ uspješnih i ispunjavajućih odnosa. Povjerenje koje gradite između sebe i svoje bolje polovine, formira atmosferu u kojoj oba partnera zaista uživaju u seksu. Ako ne razgovarate ili vam je teško da otvoreno razgovarate o tome šta ko preferira, ako osjećate da ste pod pritiskom zbog toga što morate da krijete neke svoje želje ili ćutite i radite nešto što vam ne prija – sve to može da ubije vaše dugoročno zadovoljstvo u krevetu. Pritisak ne bi trebalo da postoji u ovom slučaju i trebalo bi da postignete otvoren i oslobođen pristup razgovoru. U nekim slučajevima preporučuje se čak konsultovanje sa seksualnim terapeutom.

3. Kad je krevet “ubica seksa”?

Da li vaš krevet škripi, neudoban je i previše mali za dvije osobe? S obzirom na to da je krevet mesto gde najčešće imate seks, trebalo bi da više pažnje posvetite udobnosti i prijatnim detaljima. Kvalitetan dušek je definitivno nešto na čemu ne bi trebalo da štedite.

4. Raspravljajte se u krevetu

Nikada ne rješavajte probleme na mjestu gdje imate seks. Prosto je – da li možete da zamišljate sve one vruće momente na istom mjestu na kom ste prije nekoliko minuta raspravljali o finansijskim problemima? Rasprava je sve osim stumulišuća.

5. Ne radite ništa kod kuće

Ako posle posla imate naviku da se izvalite na kauč i čekate da vas pozovu za sto – podsećamo vas na to da je detinjstvo trebalo da ostavite iza sebe. Žene žele jednaka prava – na ovo bi trebalo da obratite pažnju u svakom segmentu. Što ste proaktivniji, što više pomažete u čišćenju – to više vremena i volje ostavljate za večernje doživljaje u paru, piše Men’s Health.

Bonus video: