Naizgled sitnice: Pet znakova da vam u krevetu ne ide kako treba

Čest simptom da nešto nije u redu sa seksualnim životom para je kad jedna osoba uvijek inicira seksualne odnose

8317 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Seksualni život jedan je od ključnih dijelova zdrave veze, pa ako imate i trunku sumnje da u vašem nešto nije dobro, uradite sve kako biste to promijenili. Naravno, samo će rijetki iz prve priznati da imaju problem, a znaci su sljedeći:

Ista osoba inicira seks - česti simptom da nešto nije u redu sa seksualnim životom para je kad jedna osoba uvijek inicira seksualne odnose i zbog toga se osjeća neželjeno. "Većina ljudi želi da njihovi partneri podjednako iniciraju seks, to im daje utisak da ih partner još uvijek želi i smanjuje pritisak", tvrdi ljekarka Jess O'Reilly za Bustle. Ako ste vi partner uvijek počinje, pokušajte da jasno i glasno kažete da biste voljeli imati ravnotežu u tome.

Ne pričate nakon seksa - seks zbližava parove. Ako se nakon vođenja ljubavi osjećate 'udaljeno' od partnera, a u sobi vlada tišina - možda nijeste otvoreni jedno s drugim, objašnjava Marissa Nelson, seksualna terapeutkinja.

Uvijek radite isto - jednom kad parovi shvate što im odgovara, nerijetko se drže toga kao 'pijan plota.' Iz tog razloga nestaje strast i sklonost eksperimentisanju s novim stvarima. Međutim, "ponavljanje može smanjiti užitak. Istraživanja dokazuju da dopamin može biti dvostruko visok kad su stvari nepredvidljive", dodaje Jess. Budite otvoreni novim pozama, seksualnim igračkama i eksperimentisanju u krevetu. Tako ćete usput i učiti što vam najbolje odgovara.

Za sve je 'kriva' jedna osoba - kako bismo imali zdravi seksualni život, obje osobe u vezi moraju osjećati da je odgovornost zajednička. Ako ne možete da stignete do vrhunca, ako osjećate bol ili nijeste zadovoljni - to je problem obje osobe. Simptom da nešto nije u redu je kad se krivica počinje prebacivati samo jednoj strani. Važno je prepoznati tu situaciju i pitati se na čemu je moguće raditi u dvoje, prenosi metro-portal.

Želite različite stvari - znak da trenutno nijeste potpuno seksualno kompatibilni je i razlika u onome šta očekujete od seksa. Na primjer, jedna osoba želi strast i olakšanje od stresa, a druga poentu seksa vidi u emotivnom zbližavanju i povezivanju. Dijalog je izuzetno važan dio seksualnog iskustva.

Bonus video: