NIJE STRAŠNO, NAPROTIV

Tri uobičajene laži: Izgovaraju ih i oni koji se jako vole

Kada ste usred svađe, a posebno ako svađa nije u vezi sa nečim važnim, za “sekund” možete da smirite situaciju tako što ćete partneru reći da je u pravu

7358 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Povjerenje jeste jedna od najvažnijih stvari u čvrstoj, zdravoj i srećnoj vezi, ali male, “nevine” laži zapravo mogu da poboljšaju vaš odnos i doprinesu “miru u kući”.

Evo nekoliko laži koje redovno izgovaraju i najsrećniji parovi:

Izgledaš sjajno

Recimo da se spremate za izlazak i partner/ka vas pita kako izgleda. Činjenica je da vas to pita jer mu je stalo do vašeg mišljenja, i svakako je bolje da ga lijepim riječima ohrabrite i potvrdite da izgleda dobro, nego da mu srozate samopouzdanje.

Potpuno si u pravu

Kada ste usred svađe, a posebno ako je ta svađa besmislena i nije u vezi sa nečim važnim, za “sekund” možete da smirite situaciju tako što ćete partneru reći da je u pravu. Tako će shvatiti i da vam cilj nije da ga napadate, pa će se umanjiti tenzija između vas.

Dobro sam

Ne treba da krijete svoja osjećanja od partnera, ali je činjenica da postoje i situacije kada ni sami nijeste sigurni kako se osjećate i šta osjećate. U takvim slučajevima je bolje da kažete “dobro sam”, makar dok sami sa sobom ne raščistite kako se osjećate.

Preporučujemo za Vas