Ako planirate seks: Izbjegavajte ove namirnice

Presoljena hrana prouzrokuje povišen krvni pritisak, što dovodi do trenutne impotencije, pokazala su istraživanja seksologa

21339 pregleda 95 reakcija 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 osoba, čiji su rezultati objavljeni u The New England Journal of Medicine, došlo se do zaključka da konzumacija zaslađenih gaziranih pića utiče na povećanje tjelesne mase, čime se povećava rizik od dijabetesa. Karijes, dijabetes, gojaznost, dehidracija i gubitak koštane mase su posljedica prekomernog ispijanja „slatkog otrova“. Svi ovi zdravstveni problemi za rezultat imaju i smanjenje seksualne želje.

Pored gaziranih pića i sljedeće namirnice je bolje izbjeći ako se spremate za zabavu u krevetu:

Pasulj

Pasulj spada u najzdravije povrće. Nažalost, ovo omiljeno jelo se nikako ne preporučuje prije seksa, jer opterećuje stomak i veći dio krvi odvodi u želudac i crijeva. Seksualna potencija slabi i pored energetske snage ovog povrća.

Slana hrana

Presoljena hrana prouzrokuje povišen krvni pritisak, što dovodi do trenutne impotencije, pokazala su istraživanja seksologa. Zato ako planirate romantično veče obratite pažnju koliko solite hranu.

Soja

Iako se poslednjih godina soja sve više upotrebljava u ishrani, ljudi bi trebalo da znaju da ova namirnica može da dovede do erektilne disfunkcije.

Čokolada

Mada se čokolada dugo smatrala za uspješan afrodizijak zbog sadržaja kakaoa, koji podstiče lučenje endorfina izazivajući osećaj sreće, ova slatka namirnica smanjuje seksualnu želju.

Pržena hrana

Medicinska istraživanja su pokazala da trans-masti koje se nalaze u svakoj prženoj hrani drastično smanjuju libido podjednako i kod muškaraca i kod žena. Ovo se pogotovo odnosi na pomfrit iz friteze.

Šećer

Da unos šećera u pretjeranim količinama dovodi do gubitka želje za seksom vjerovatno nijeste znali. Iako povećava količinu testosterona u krvi, šećer dovodi do snižavanja erektilne moći.

Bonus video: