Znate li: U kojim godinama žene najviše uživaju u seksu?

Iako možda očekujete da su žene u ranim dvadesetima najviše uživale u seksu, rezultati istraživanja govore drugačije

26593 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žene koje imaju 36 godina i starije imaju bolje i češće orgazme nego mlađe žene, pokazuje istraživanje koje je sprovela aplikacija za kontracepciju Natural Cycles. Istraživanje se oslanjalo na podatke prikupljene od više od 2.600 žena koje su odgovarale na pitanja o svom seksualnom zadovoljstvu, o tome koliko se privlačne osjećaju, kao i o učestalosti i kvalitetu orgazama. Ispitanice su bili grupirsne u tri grupe: 23 godine i mlađe, 23 do 36 i 36 i više godina.

Iako možda očekujete da su žene u ranim dvadesetima najviše uživale u seksu, rezultati su pokazali suprotno, pa su žene iz najmlađe grupe imale najmanje učestale orgazme. Nasuprot tome, većina žena u najstarijoj grupi doživljava je najredovnije i najkvalitetnije orgazme.

"Mnoge žene u kasnim 30-ima i 40-ima s kojima razgovaram znaju šta ih pali i mogu dobro da komuniciraju sa svojim partnerima", kaže seksualni terapeut Ian Kerner.

Kako bi objasnio rezultate istraživanja, Kerner kaže da treba razmotriti šta se fizički i psihički događa s većinom žena kad pređu tridesetu.

Iako je nivo ženskih hormona najveći sredinom 20-ih, objašnjava on, čini se da se najbolji orgazmi događaju kada su žene psihički zrelije.

"Starije žene su uz to često u dugim vezama ili brakovima u kojima se osjećaju poželjno i samouvjereno", kaže Kerner. 'Kako stare, žene su sve svjesnije svoje seksualnosti i više u kontaktu sa svojim tijelima', dodao je za Health.

Bonus video: