DEŠAVA SE ČEŠĆE NEGO ŠTO SE PRIČA

Ako ste nezadovoljni seksom u vezi: Šta da se radi?

Prvo što treba da uradite jeste da prihvatite činjenicu da su takva osjećanja savim normalna i vrlo česta

7372 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Divno je kad postoji 'čarolija' mešu partnerima, ali malo kome je strana situacija da nekad nešto u seksu ne ide kako treba. Možda se osjećate krivima jer ste previše umorni da biste se upustili u vođenje ljubavi? Možda vam se ne dopada način na koji vaš partner/ka inicira seks? Ili vam se jednostavno više ne dopada rutina u seksu na koju ste bili navikli.

Šta god bio razlog seksualnom nezadovoljstvu, seksolozi tvrde da je moguće savladati prepreke i ponovo uživati u seksu. Prvo što treba da uradite jeste da prihvatite činjenicu da su takva osjećanja savim normalna i vrlo česta. Veliki broj parova se po ovom pitanju obraća stručnjacima za pomoć, i nema mesta sramoti u svemu tome. Ako težite ka tome da pratite u stopu seksualne želje svog partnera, previše ćete sebe forsirati, a to se često završava loše. Ključ uspjeha leži u prihvatanju problema i postupnom rješavanju.

Ne krivite partnera

Iako se osećate isfrustrirano po pitanu seksa, ne treba da krivite svog partnera za to. Time ništa dobro nećete postići. U pitanju ste vi i vaša osećanja. Umjesto da svaljujete krivicu na partnera, razgovarajte sa njim o tome kako se osjećate. Opišite mu svoja osjećanja. Pričajte o tome kakav biste seks željeli. Pokušajte da to bude nakon što ste se mazili i popravili opšte raspoloženje.

Dodirujte jedno drugo

Ovdje se ne misli na seksualni dodir već na senzualni. Ukoliko iz vaše jednačine uklonite seks, mnogo ćete manje osjećati pritisak i imaćete veću želju da zagrlite voljenu osobu. Nježni dodiri koji ne vode ka seksu, mogu da budu zaista prijatni i djelotvorni, piše Women's Health.

Napravite svoju seksi listu

Seksolozi predlažu da napravite listu stvari u kojima zaista uživate tokom seksa. Naravno, na spisku mogu i da se nađu one stvari koje do sad nijeste probali, a željeli biste. Nakon što se vaš partner/ka složi sa stvarima sa spiska, predlog je da svako veče kada poželite da se mazite zavučete ruku u šešir i izvadite jednu od napisanih stvari na papiriću.

Dodajte igračke

Najčešći razlog za žensku seksualnu fristraciju jeste izostanak orgazma. Zašto biste sebi to radili kada postoji čitava industrija koja vrijedno radi na kreiranju igračaka koje vam mogu pomoći? Ne brinite zbog vašeg partnera i on će biti zadovoljan.

Eliminišite stres

Stres je jedan od najčešćih uzroka za nizak libido. A kako gotovo da ne postoji osoba u savremenom društvu koja nije pod stresom, neminovno je da to ostavlja posljedice i na seks. Romantična večera, maženje uz omiljeni film, mirišljave svijeće i topla kupka, mogu u velikoj mjeri pomoći da se oslobdite stresa i sa radošću prionete na seks.

Preporučujemo za Vas