NEVOLJE U KREVETU

Kad žena ne želi seks: Najćešće je to iz ovih razloga

Dok su muškarci ti koji često vjeruju da se svaki nesporazum može riješiti u krevetu, nezadovoljnoj, povrijeđenoj ili ljutoj ženi, seks najčešće ne pada na pamet

20412 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Gotovo sve žene su nekada odbile partnera za seks pod izgovorom da ih boli glava. Ovo je jedan od najčešćih izgovora koje koriste pripadnice jlepšeg pola. Osim glavobolje tu su i umor, bol u stomaku, nadutost, „ženski problemi“, mnogo zanimljiv film koji trenutno ide na televiziji..

Iako postoji tradicionalno vjerovanje da su žene te koje češće izbjegavaju seks, danas čak 62 posto muškaraca tvrdi da su njihove partnerke češće raspoložene za seks od njih samih.

Izbegavanje seksa za posljedicu ima i smanjenje intimnosti uopšte, što može da ima poguban uticaj na odnos. Bračni savjetnici predlažu da se pitanje odbijanja seksa i razlozi moraju utvrditi što prije, naročito ako se takva situacija često ponavlja.

Istraživanje je pokazalo da je nezadovoljstvo seksom za svakog drugog čovjeka razlog zbog kojeg bi se odlučio na razvod.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih žene izbegavaju seks:

Loše raspoloženje

To je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg žene uskraćuju seks muškarcima. Dok su muškarci ti koji često vjeruju da se svaki nesporazum može riješiti u krevetu, nezadovoljnoj, povrijeđenoj ili ljutoj ženi, seks najčešće ne pada na pamet. Ženama je teže da odvoje osjećanja od samog seksualnog čina, piše 24sata.hr.

Kažnjavanje

Mnoge žene na seks posle svađe gledaju kao na pobjedu muškarca, odnosno prećutni pristanak na završetak svađe. Rijetko koja žena će na to da pristane, jer smatra da njeni zahtjevi i ljutnja neće biti ozbiljno shvaćeni.

S druge strane, postoje i one žene koje seks koriste da bi manipulisale muškarcima. One vođenje ljubavi predstavljaju kao nagradu – „ako si bio dobar, očekuj večeras iznenađenje, ako nijesi, onda ništa“.

Nije zadovoljna seksom

Seksualna rutina, scenario koji se ponavlja svakog puta kada vodite ljubav, partnerov egoizam u krevetu jer je usmjeren samo na svoje seksualno zadovoljstvo, seks bez predigre ili onaj koji se svodi samo na mehaničku radnju – najčešći su razlozi zbog kojih žena nije zadovoljna seksom, te ga, samom tim i ne želi.

Ako vam je partnerka već više puta ukazala na te probleme, nemojte se čuditi ako vam se seks svede na najmanju moguću mjeru.