Kad neko nekoga u vezi 'guši': Ovako možete prepoznati

Ideja o tome da vi i vaš partner upotpunjavate jedno drugo može zvučati romantično, međutim, ta ideja povlači sa sobom još jednu, a to je da nijeste potpuni bez njega/nje

6706 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako je nemoguće nekog previše voljeti, sasvim je moguće nekoga 'gušiti' svojom ljubavlju. Ideja o tome da biste mogli svojom pažnjom i posvećenošću da 'gušite' svog partnera može vam zvučati čudno, naročito ako ste planirali da ostatak života provedete zajedno. Međutim, osećaj da vas voljena osoba 'guši' predstavlja stvarni problem, koji mnogi ne žele da priznaju da postoji.

Nema ničeg lošeg u tome da sa voljenom osobom provodite kvalitetno vrijeme, ali sasvim druga krajnost je kada svojim postupcima 'gušite' svog partnera. Možda prolazite kroz fazu u vezi kada vjerujete da bi se vaši odnosi mogli poboljšati ako se više posvetite partneru, ali to se neće dogoditi ako se on osjeća kao da ne može da diše. Ovo su znaci na koje treba pripaziti:

Ne želite da partner provodi vrijeme sa drugima

Prijatelji i porodica su važne osobe u životu svakog od nas. Bilo da ste u braku ili ne, nikad ne bi trebalo da izgubite kontakt sa ovim ljudima. Ako vi smarate da vaš partner ne treba da se viđa sa svojim prijateljima i porodicom, jer vi ispunjavate njegove, a on vaše potrebe, u velikoj ste zabludi. Istina ne može biti dalja od togai.

Vjerujete da vas partner upotpunjuje

Ideja o tome da vi i vaš partner upotpunjavate jedno drugo može zvučati romantično, međutim, ta ideja povlači sa sobom još jednu, a to je da nijeste potpuni bez njega/nje. Vaš partner je tu da bude vaša podrška, vaš najbolji prijatelj, ljubavnik, neko ko će stajati uz vas kada je najteže, ali ne i neko ko vas dopunjava. Ovakav stav stvara nezdravu zavisnost.

Partner vas više ne sluša

Da li vaš partner ima običaj da „odluta“ dok razgovarate? Iako postoje osobe koje bi radije slušale nego govorile, ipak provjerite koliko često se dešava da već na pola razgovora vidite da partnerove misli više nijesu tu. Previše monologa o svakoj sitnici koja vam se dešava, većinu ljudi tjera na bjekstvo, makar u mislima.

Provjeravanje telefona

Sasvim je legitimno uspostaviti politiku povjerenja u braku koja uključuje telefon bez zaključavanja ili zajedničku lozinku. Međutim, ako konstantno uzimate partnerov telefon i prelistavate njegovu elektronsku poštu, gledate fotografije koje ima u galeriji ili poruke koje razmenjuje sa drugim ljudima, to nije prihvatljivo ponašanje. Opsesivno je i vrlo ga je teško kontrolisati. Još je teže takvo ponašanje podnositi.

Bonus video: