Sanjate bivšeg patrnera? Ovo mogu biti razlozi

Ako se u novoj vezi pojavljuju stari obrasci, sasvim je moguće da sanjate bivšeg partnera. Na taj način vaša podsvijest želi da vam stavi do znanja da se vrtite u krug

7643 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iza toga što vam se bivša ljubav pojavljuje u snovima može se kriti čitav niz razloga. U redovima koji slijede možete potanko pročitati o njima.

Nosite ljutnju u sebi

Sanjati bivšeg partnera može biti znak da ste još uvijek ljuti na tu osobu i da nijeste riješili sve svoje emocije u vezi s prošlom vezom. To takođe može uticati na vaše trenutne odnose. Veoma je važno prepoznati svoja osjećanja i razriješiti ih.

Suočavate se sa starim problemima u novoj vezi

Sasvim je uobičajeno da ljudi imaju određene obrasce ponašanja koji su vidljivi u odnosima. Ako se u novoj vezi pojavljuju stari obrasci, sasvim je moguće da sanjate bivšeg partnera. Na taj način vaša podsvijest želi da vam stavi do znanja da se vrtite ukrug.

Brinete se da je vaša trenutna veza ugrožena

Ako ste bili napušteni u prethodnoj vezi, moguće je da odatle potiče strah od kraja veze. Kada je vaša veza u opasnosti, počinjete da se prisjećate teških raskida i trenutaka usamljenosti, piše Aktivni Si.

Podsvijest vas podsjeća na to šta želite

Kada se vaš bivši partner pojavi u snu, možda samo želi da vam pokaže da vaša prošla veza nije uspjela s razlogom i da nije bila prava za vas.

Tražite zaključak

Ponekad se veze okončavaju tako čudno da ne možete donijeti zaključak u svojoj glavi. Možda vaša podsvijest pokušava da to učini umjesto vas – barem u snovima - i omogući vam da krenete naprijed sa životom.

Želite da pobjegnete od trenutne situacije

Svi se nekad nalazimo u teškim trenucima i tada često poželimo da pobjegnemo iz života i pribjegnemo lijepim uspomenama. Čak se i podsvjesno može dogoditi da sanjate lijepe trenutke s bivšim partnerom i sve ono što je bilo u dobrim odnosima.

Želite više od svoje trenutne veze

Bez obzira u koliko ste veza bili, svaka je posebna na svoj način i svaka ima svoje prednosti. Možda je nekadašnja veza bila strastvenija i uzbudljivija, ali sada je mirnija i stabilnija. Uprkos tome što u mirnim vezama nema ništa loše, može se dogoditi da vam nedostaje strast i uzbuđenje, što se ogleda i u snovima.

Usamljeni ste

Bez obzira jeste li slobodni kratko ili duže vrijeme, možda će vam nedostajati dodiri, razgovori i pažnja. U takvim situacijama u snu se može pojaviti i bivši partner i potvrditi da vam nedostaje nježnosti i privrženosti.

Nedostaje vam bivši partner

Da, moguće je čak i da vam bivši partner nedostaje. Inače, ne morate nužno patiti za svim segmentima, mogu vam nedostajati samo sitnice, na primjer, jutra kada je vaš partner pripremio doručak ili zajednički izleti u nepoznato.

Spremni ste da mu oprostite

Ako ste u snovima s partnerom prijateljski nastrojeni ili čak intimni, moguće je da vam vaša podsvjest govori da je došao trenutak da mu oprostite i nastavite život.

Bonus video: