Video pogledan četiri miliona puta: Šta treba da znate o svom partneru ili partnerki

Vjerovatno nećete moći da odgovorite na sva pitanja, ali ako pokušate da odgovarate zajedno sve skupa možete shvatiti i kao malu, zabavnu vježbu koja stvara jači osjećaj bliskosti i povezanosti

11675 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koliko dobro poznajete svog partnera/partnerku? Porodični terapeut Jeff Guenther iz Oregona na TikToku je podijelio video koji je nazvao „15 malih, ali vrlo važnih stvari koje biste trebali znati o svom partneru nakon 6 mjeseci veze” i koji je pogledan nevjerojatnih više od četiri miliona puta.

Popis stvari koje bi trebalo znati kreće se od partnerove omiljene hrane do nečeg najkontroverznijeg u vezi sa njim. Guenther radi kao porodični terapeut više od 15 godina i fokusirao se na problem kako da se ljudi osjećaju sigurnijima u sebe i vrijednijima poštovanja u vezi. Za Insider je izjavio da se možda nekome može činiti glup taj popis pitanja, ili se pitanja možda mogu činiti nevažnim, ali odgovori na sva ta pitanja daju sliku o tome ko je zapravo i kakva je osoba vaš partner.

"Vjerovatno nećete moći da odgovorite na sva pitanja pa to možete shvatiti i kao malu, zabavnu vježbu koja stvara jači osjećaj bliskosti i povezanosti ako kroz popis pitanja prođete zajedno sa svojim partnerom ili partnerkom", rekao je rekao je Guenther.

Važna pitanja:

  1. Kako želi da proslavi svoj rođendan?
  2. Koliko vremena nasamo mu je potrebno u danu, ako mu uopšte treba?
  3. Koja je njegova (njena) omiljena hrana?
  4. Šta ga pali i dovodi u raspoloženje za seks?
  5. Koliko vremena mu (joj) treba da se spremi i izađe?
  6. Koja je njegova/njena omiljena tv emisija, film, bend?
  7. Koja je njegova/njena najkontroverznija osobina, stav, čin?
  8. Ko mu je najbolji prijatelj i zašto?
  9. Koji član porodice ga najviše uznemirava i zašto?
  10. Što će ga nasmijati istog trena?
  11. Koja je njegova najveća nesigurnost?
  12. Koji je najbolji način da mu date podršku kad je pod stresom ili uznemiren/a?
  13. Šta zapravo želi od ove veze?
  14. Na šta će sebi dopustiti da potroši previše novaca?
  15. Koje je njegovo/njeno najveće 'grešno' zadovoljstvo?

Video je brzo prikupio 4,4 miliona pregleda i 669.300 lajkova, a korisnici TikToka su pritom dodavali i svoje prijedloge koje bi još važne stvari trebalo znati.

Među dobrim pitanjma koja treba postaviti partneru ili odgovoriti na njih u svrhu poboljšanja veze i bliskosti je i - kako procesira ljutnju. "Ja želim da me ostavi na miru da to proradim i tek onda mogu da govorim o tome. Ne želim da me iko tjera da razgovaram dok još ni sam ne znam šta osjećam", glasi je jedan od komentara.

@therapyjeff 15 small but very significant things you should know about your partner 6 months in to relationship. #relationshiptips #love #datingadvice #mentalhealth #therapy #dating ♬ original sound - TherapyJeff

Bonus video: