Pet znakova: Jeste li u vezi samo da ne bi bili sami?

Definisanje zdrave veze zahtijeva više od gledanja tuđih veza i pokušaja da “kopirate” njihov odnos.

5376 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vaši prijatelji su u skladnm vezama, neki od njih su u braku i imaju djecu, a vi ste singl jer još niste pronašli odgovarajućeg partnera. Često se pitate da li ste spremni za vezu i u čemu griješite..

Možda vamo ovi znaci mogu pomoći da “otvorite oči” i shvatite zašto ste još uvijek sami.

Ne možete da definišite zdrav odnos

Određivanje zdrave veze zahtijeva više od gledanja tuđih veza i pokušaja da “kopirate” njihov odnos. Takođe, to zahtijeva predanost, učenje o sebi I teretu koji donosite u vezu. Najprije odvojite vrijeme da istražite ko ste, zašto imate određena uvjerenja o odnosima I kako možete biti bolji partner.

Nedostaje vam smisao

Uspostavljanje svoje svrhe i vizije omogućava vam da imate ispunjen život i smanjite broj neispunjenih odnosa i ljudi u vašem životu. Odvojite malo vremena i istražite svoje lične vrijednosti. Tek kada saznate svoju svrhu i viziju, onda ćete živjeti u skladu s tim.

Imate nezdrave granice u vezi

Čvrste granice znače da ćete vjerovatnije izbjegavati intimnost i bliske odnose, a možda ćete biti opisani kao emocionalno odvojeni u vezi. Nijedan partner neće vezu s vama ako imate nezdrave granice.

Ako teško izgovarate “NE” svom partneru, čak I kada nešto ne želite, onda dozvoljavate da vas ne poštuje. Tek kada postavite zdrave granice, spremni ste za vezu.

Ulazite u vezu samo da ne biste bili sami

Usamljenost nije isto što i biti singl. Samoća se više odnosi na vaš odnos sa samim sobom.Da li volite sebe? Vodite li računa o svojim potrebama? Usamljenost može pomutiti vaše rasuđivanje o vezi.

Možda žrtvujete svoje vrijednosti i principe i nećete da raskinete kako ne biste bili usamljeni. Riješite se svoje usamljenosti prije nego što se emocionalno povežete s nekim.

Partneru ste samo “broj”

Ako znate da vaš partner pored vas ima i ljubavnicu I da ste mu samo “broj”, vi ćete biti očajni I povrijeđeni.

Zaslužujete partnera kojem ćete biti jedini u životu. Nekoga ko će da vas voli, poštuje, cijeni i podržava, piše 24 sata.hr.

Bonus video: