Zagrijavanje: Koliko bi predigra idealno trebala da traje za oba pola

Svi znamo koliko je predigra važna za povećanje uzbuđenja i zadovoljstva, a sada je istraživanje konačno otkrilo koliko ona zaista treba da traje

11234 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ni slučajno nije tajna da je predigra i te kako važan korak u bilo kojoj zabavi u krevetu, posebno za žene koje se oslanjaju na dodatnu stimulaciju koja im pomaže da dostignu vrhunac.

Fokusiranje na uvertiru pojačaće uzbuđenje i poboljšati seksualni život. Stručnjaci za seks otkrili su koliko vremena predigra obično traje i koliko bi trebala da traje.

"Za muškarce i žene, bilo koja vrsta predigre koja uključuje dodirivanje i pokazivanje intimnosti pomaže u oslobađanju oksitocina i drugih 'ljubavnih' hormona", objašnjava američki doktor Steve McGough, vanredni profesor kliničke seksologije i direktor istraživanja i razvoja u Women and Couples Wellnessu.

Ti hormoni poboljšavaju seksualno iskustvo, povećavaju intimnost i pomažu u smanjenju učinaka kortizola i drugih hormona stresa. Studija koja je proučavala vrijeme predigre kod heteroseksualnih parova tvrdi da i muškarci i žene žele da predigra traje 18 minuta.

Međutim, istraživanje je pokazalo da ona u prosjeku traje samo oko 11 minuta za žene i 13 minuta za muškarce.

Istraživači su se osvrnuli i na "nesrazmjer u orgazmu". Fenomen poznat kao "nesrazmjer u zadovoljstvu" odnosi se na razliku između toga koliko često muškarci i žene uživaju u seksu. Najrjeđe orgazam dožive hetero žene, samo 39%, dok heteroseksualni muškarci dožive orgazam tokom 91 odsto odnosa, piše Daily Star.

Bonus video: