Advokatica: Ovo je najčešći razlog zbog kojeg se parovi razvode

Poznata advokatica Ajša Vardag, koju nazivaju "divom razvoda", kaže da se većina parova razvodi zbog istog problema i da je određeno doba u godini gore od ostalih

6586 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vardag je radila na brojnim slučajevima visokoprofilisanih osoba. Radila je i na slučaju Radmacher protiv Granatina iz 2010. koji je promijenio zakon kako bi predbračni ugovori bili pravno dokazivi u Engleskoj i Velsu.

Osobe se s godinama mijenjaju

Sve više ljudi, kaže Ajša, uništava svoje veze zbog tehnologije. Od fotografija i poruka koje razmjenjuju s drugim ljudima do partnera koji kreiraju lažne profile na aplikacijama za upoznavanje kako bi uhvatili supružnika u prevari. Ipak, kaže da se najčešći razlog razvoda s vremenom mijenja, prenosi Index.hr

"Već dugo vremena govorim da se većina razvoda događa, jer osoba s kojom živite više nije osoba s kojom ste se vjenčali. I to je u osnovi ono što rastavlja ljude. To može da se dogodi bez obzira na to koliko je brak nekada bio dobar", rekla je ona za Mirror.

"Često sam viđala, kao brakorazvodna advokatica, da djeca ubrzavaju proces. Kad se dijete pojavi, jedan od roditelja može da radi duže, a drugi počinje da se druži sa drugim roditeljima i tako polako dolazi do odvojenih svjetova u kojima žive", dodala je Ajša.

Zarobljeni zbog troškova života

Vremenom parovi počinju da otkrivaju da imaju sve manje zajedničkog i na kraju gube suštinu onoga što ih je privuklo jedno drugome, rekla je ona.

Vardag je i sama razvedena i kaže da je važno shvatiti da ponekad stvari samo treba da idu svojim tokom i da to nije ničija krivica. Kod razvoda je, kaže, bitno da sve završi u prijateljskim odnosima.

Otkrila je i da parovi najčešće podnose zahtjeve za razvod braka prvog radnog ponedeljka nakon božićnih i novogodišnjih praznika. Takođe, tvrdi da je zbog porasta troškova života sve više parova zarobljeno u domaćinstvu s bivšim partnerima nakon raskida. Neki su prisiljeni da dijele kuću sa bivšim partnerom, dok su drugi morali da se presele kod roditelja ili da pronađu cimere.