Za 80 odsto bolji seks: Pomoći će stvar koja je svakome pri ruci

Istraživanje Univerziteta Groningen u Holandiji pokazalo je da hladna stopala inhibiraju orgazam

17966 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom seksualne aktivnosti, parovi se obično skidaju do gola, ali ni tada ne bi trebalo da skinu ni jedan komad odjeće. Barem ne ukoliko želite da doživite vrhunac.

Neki ljudi nose čarape u krevetu, dok drugi za to ne mogu ni da čuju. Međutim, mnogo puta je dokazano da su čarape dobar izbor dok spavate. Razlog? Topla stopala govore mozgu da je vrijeme za spavanje i to takođe doprinosi bržem i kvalitetnijem snu.

Međutim, čarape nisu dobar "dodatak" samo za spavanje, već i za seksualne aktivnosti.

Sudeći po istraživanju, one pomažu da parovi češće dožive orgazam. Nošenje čarapa pomoglo je 80 odsto parova da dostignu orgazam pokazalo je Istraživanje Univerziteta Groningen u Holandiji, koje je mjerilo razlike u moždanoj aktivnosti između muškaraca i žena tokom orgazma. Pokazalo se da hladna stopala inhibiraju orgazam, piše aktivni.si.

Kada su parovi nosili i čarape tokom seksa, skeniranje mozga pokazalo je da je 80 odsto parova uspjelo da doživi orgazam, dok je samo 50 odsto bilo u stanju da doživi vrhunac bez nošenja čarapa.

Zašto čarape pomažu da se postigne orgazam? Objašnjenje je jednostavno: nošenje čarapa, osim što grije stopala, pomaže u širenju krvnih sudova, što poboljšava opšti protok krvi. Stopala igraju važnu ulogu u održavanju opšte tjelesne temperature, osjećaja topline i blagostanja, što takođe olakšava put do orgazma.

Tokom studije, istraživači su takođe otkrili značajnu razliku u načinu na koji muškarci i žene doživljavaju zadovoljstvo. Dok muškarci svoje iskustvo zasnivaju na fizičkoj stimulaciji, za žene je mnogo važnije da se osećaju bezbjedno i da im je udobno, kako bi dostigle vrhunac.

Jedan od istraživača, profesor Gert Holstege, savjetuje: „Kada želite da vodite ljubav sa ženom, morate da učinite da se ona osjeća sigurno.“ Dakle, ako želite da poboljšate kvalitet seksualnih odnosa, dobar par čarapa može vam značajno pomoći., ali to, naravno, nije dovoljno.

Bonus video: