Navike na internetu nekad pokazuju da je žena nesrećna u braku

Destruktivne navike na društvenim mrežama su one koje vas mentalno i emocionalno udaljavaju od partnera

6709 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Malo ko danas nije na društvenim mrežama, ali pojedine navike u vezi s tim otkrivaju i više nego što mislimo. Podaci pokazuju da mnogi polako, ali sigurno preko telefona tonu u svijet fantazije, a to bjekstvo od realnosti pokazuje dosta u kakvim odnosima živimo. Zato stručnjaci za YourTango govore šta pojedine navike na društvenim mrežama govore o tome kako se žena zaista osjeća u vezi, odnosno šta pokazuje da nije zadovoljna i srećna u braku.

Ćaska sa bivšim

Da li na društvenim mrežama sve više razgovarate sa muškim prijateljima iz srednje škole, sa bivšima ili flertujete sa poslovnim poznanicima? Da li više nego obično lajkujete ili komentarišete sadržaj koji ti ljudi objavljuju? Da li opsesivno provjeravate da li ste dobili komentar ili lajk za svoju najnoviju objavu? Da li se sve to proteže do kasno u noć ili rano ujutro? Da li na mrežama dijelite stvari koje niste podijelili sa svojim supružnikom? Da li to krijete od svog supružnika i pretvarate se da komunicirate sa nekim drugim?

Potvrdan odgovor na bilo koje od ovih pitanja je znak da tražite nešto na pogrešnom mjestu. Ako sumnjate, provjerite na telefonu koliko vremena provodite na društvenim mrežama, koje platforme češće koristite i zapitajte se šta vam zapravo privlači pažnju. Ako prilično vremena i energije posvećujete određenim muškarcima preko mreža, to je jasan znak da nešto vjerovatno nedostaje u braku.

Odsutna je mentalno zbog vremena na mrežama

Destruktivne navike na društvenim mrežama su one koje vas mentalno i emocionalno udaljavaju od partnera. To može da bude sljedeće:

  • Provodite previše vremena provjeravajući društvene mreže kada je vaš muž u blizini.
  • Diskutujete na forumima i grupama onda kad biste vrijeme mogli da iskoristite sa partnerom.

Ponešto od toga može biti bezopasno i kratkotrajno, ali lako može i da odvede u kraj veze ili braka. Desi se lako da brak propadne ako u slobodno vrijeme ne uživate s partnerom nego kuckate telefon. Desi se lako i da uzrok bude to što muž dođe umoran s posla, jede i ode da legne, pa žena tada na drugoj strani traži ono što joj treba. U svakom slučaju, tada sati i sati na društvenim mrežama neće pomoći da se i kod muža i kod žene nešto promijeni nabolje.

Zabavnije je na mrežama nego s partnerom

Ako zabavu i uzbuđenje tražite gledajući Facebook, TikTok, Instagram umjesto da provodite kvalitetno vrijeme sa vašim partnerom, onda očigledno nešto nedostaje u vezi.

Audio knjige, kursevi za jezike i istraživanja su nešto drugo – čista zabava za kojom tragate negdje drugdje je jak pokazatelj da u vezi ne dobijate ono što vas interesuje i u čemu uživate. A da bi se jedan odnos razvijao, fokus mora biti na partneru, a ne da društvene mreže budu preče i zanimljivije od partnera. Ako je tako, onda je vrijeme za ozbiljan razgovor.