Budite izdržljiviji u krevetu: Ove namirnice pomažu

Povećajte svoje sposobnosti da duže uživate u seksu uz pomoć lako dostupnih namirnica

10622 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sigurno želite da vaše zadovoljstvo u krevetu traje što je duže moguće, a neke namirnice vam mogu pomoći u povećanju izdržljivosti i uzbuđenja kada s voljenom osobom vodite ljubav.

Lubenica

Lubenica je bogat izvor L-citrulina, neesencijalne aminokiseline koju tijelo pretvara u L-arginin. Ovo stimuliše procese u tijelu koji dovode do povećanog dotoka krvi u penis i jačaju erekciju.

Čili

Večeru lagano začinite čilijem, koji sadrži kapsaicin. Ovaj sastojak čini obrok ljutim, a on utiče i na poboljšanje cirkulacije. Kada ga okusite, osjetićete da vam srce brže kuca, a u vašem tijelu će početi da se oslobađaju endorfini – hormoni sreće.

Jabuka

Možda niste znali, ali jabuka može povećati vašu seksualnu izdržljivost. To se dešava zbog antioksidansa flavonoida, koji povećava oksidativnu moć – maksimalnu količinu kiseonika koju mišići koriste. Zahvaljujući ovom efektu, primijetiće da niste toliko umorni i da možete duže da izdržite.

Đumbir

Đumbir poboljšava dotok krvi u sve djelove tijela, što je neophodno za seksualno uzbuđenje, a osim toga dobar je i za zdravlje srca.

Losos

Bogat je izvor omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u proizvodnji azotnog oksida, koji može poboljšati erektilnu funkciju kod muškaraca. Uzbuđenje takođe može biti veće kod žena ako redovno jedu ovu vrstu ribe.

Banane

Ugljeni hidrati će vam dati puno energije, a kalijum će opustiti vaše mišiće i omogućiti vam da uživate u bilo kojoj pozi, a da vas ne ometaju grčevi u mišićima.

Ovsena kaša

Vjerovatno je jedete za doručak i ne povezujete je baš sa užicima u krevetu, ali ovsena kaša je najbogatiji izvor aminokiselina od svih žitarica. One se koriste za liječenje erektilne disfunkcije i mogu produžiti erekciju.

Orašasti plodovi

Pistaći, kikiriki i orasi sadrže aminokiselinu L-arginin, koja pomaže u proizvodnji azotnog oksida, koji (kao što smo već pomenuli) održava erekciju dugo vremena.

Bonus video: