Želite vreli seks? Zaobiđite ovu hranu

Za pojedine namirnice se oduvijek zna da imaju afrodizijačka svojstva, međutim, postoji i ona hrana koja ima potpuno suprotno dejstvo, jer ubija seksualnu želju

12005 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da se pokažete i dokažete u spavaćoj sobi, a i da vam voljena osoba uzvrati isto tako, neke namirnice treba izbjegavati na romantičnoj večeri, koja bi trebalo da predstavlja uvod u vreli letnji seks .

Zato, ako želite da provedete vatrenu noć u zagrljaju osobe koja vas privlači, izbjegavajte ova jela i pića.

Kafa

Ako popijete previše kafe, povisićete nivo kortizola, hormona stresa. Wellness stručnjakinja Nikol Kasal objasnila je da, zbog povećanog nivoa ove supstance, tijelo i psiha počinju da osjećaju napetost, što nikako nije dobro za užitak u seksu, jer se teže opuštamo.

Grickalice

Zaboravite na kokice, čips i sličnu hranu prije seksa, jer so zadržava vodu u tijelu pa ćete imati osećaj nadutosti u stomaku. Stručnjaci ističu da je cirkulacija krvi kroz tijelo izuzetno važna za orgazam kod oba pola, a previše soli usporiće taj proces.

Voće

Iako je ljeti osvježavajuće, voće bi trebalo izbjegavati prije seksa, jer se brzo vari – što znači da ćete možda imati grčeve i neprijatne gasove u stomaku.

Alkohol

Koliko ste puta na filmu vidjeli da se neki par ludo provodi uz alkohol, a zatim, umjesto vrućih scena na kraju zaspu u krevetu? Alkohol poput vina ili piva povećava nivo melatonina, a on je hormon koji podstiče uspavljivanje. Ako želite akciju, bilo bi dobro da ne pijete ništa ili tek vrlo malo.

Povrće

Iako je veoma zdravo, brokoli, karfiol ili prokelj pripadaju vrsti povrća koje sadrži malo veću količinu metana, što može da izazove gasove u crijevima. Neprijatnost u krevetu možete da izbjegnete ako je povrće dobro prokuvano.

Šta jesti?

Trebalo bi birati hranu koja ima što više cinka (školjke, sjemenke bundeve) ili omega-3 masnih kiselina, kao što su ribe ili orašasti plodovi, jer je dokazano da ove namirnice pozitivno utiču na libido.

Bonus video: