Djevojke ni na vidiku? Za ovakve muškarce neće je ni biti

Stvari koje muškarce čine manje privlačnim, recimo, momak bez ambicija, strasti ili ciljeva je izgubljen slučaj...

6799 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Djevojke mogu pomisliti da su našle 'onog pravog', ali malo kasnije lako mogu uočiti stvari koje mogu promijeniti način na koji gledaju muškarca. I nije riječ ni o čemu iz njegove intime i prošlosti, već o nekim njegovom sklonostima, a ponekad i o karakteristikama ličnosti.

Ženski magazin otkriva neke karakteristike koje muškarce čine manje privlačnim ljepšem polu.

Zavisnosti

Alkohol, pušenje, kockanje, da ne pominjemo ozbiljnije oblike zavisnosti su stvari koje muškarca čine manje privlačnim. Lijepo je vidjeti osobu koja kontroliše sebe i ne zavisi od bilo kakvih supstanci da bi funkcionisao. Momak koji ima kontrolu se automatski čini odgovornijim što je za svaku pohvalu.

Arogancija

Momak na prvi pogled može biti inteligentan, zgodan, uspješan i ambiciozan, ali čim otvori usta, može da pokvari sve svojom drskošću. Nemojte pogrešno shvatiti, samopouzdanje je apsolutno privlačno, ali postoji tanka linija između samopouzdanja i arogancije koju ne treba preći.

Muškarac bez ambicija

Momak bez ambicija, strasti ili ciljeva je izgubljen slučaj. Izgled može zavarati, ali čim počnete da razgovarate sa njim i shvatite da nema planove za budućnost, automatski se pojavi razočaranje. Zapravo, to važi za svakoga, nezavisno od pola, jer su ambicija i odlučnost veoma privlačne osobine.

Želja za kontrolom

Momak koji pokušava da kontroliše djevojku s kojom je u vezi je momak kojeg treba izbjegavati. Trebalo bi da postoji određeni nivo povjerenja i iskrenosti između dvoje ljudi da bi veza funkcionisala. Osim toga, kada je momak poznat po svojim sklonostima da kontroliše i ljubomoriše, njegova reputacija znatno opada u očima žena.

Ne vodi računa o higijeni i zdravlju

Za muškarce je donekle društveno prihvatljivije da budu „neuredniji“ nego za žene, ali bi trebali da nauče kako da se brinu o sebi. Žene uvijek primećuju kada se muškarac lijepo oblači, dobro miriše ili vježba, baš kao što primjećuju kada se momak ne tušira ​​ili ne vodi brigu o svom izgledu.

Škrtost

Potpuno je razumljiva važnost pametnog korištenja novca u današnjem svijetu. U stvari, treba se diviti čovjeku koji zna kako da štedi umjesto da „baca“ svoj novac. Ali, postoje osobe koje se potpuno suzdržavaju od životnih zadovoljstava ili sitnica i ponašaju se sebično jer su „stipse“.

Nezrelost

Nijedna žena neće ući u ozbiljnu vezu sa momkom koji je još uvijek zaglavljen u svojoj adolescentskoj fazi. U stvari, niko ne bi želio da ima posla sa neiskusnim i djetinjastim muškarcem koji se ne ponaša u skladu sa svojim godinama. Na kraju krajeva, svaka žena želi muškarca, a ne dječaka.

Iako nijedan momak nije savršen i ne postoji šarmantan princ na bijelom konju, ipak postoje neke karakteristike muškaraca sa kojima većina žena nije voljna da se nosi.

Bonus video: