Još jedna verzija: Šta muškarci prvo primijete na ženama

Postoje određene karakteristike koje muškarci podsvjesno odmah primijete na ženama

6236 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svaki muškarac u svojoj partnerki traži određene kvalitete i vrijednosti. Iako je svaki muškarac različit, svi imaju nešto zajedničko, a to je da vjeruju svojim prvim utiscima pa oni imaju jako veliki uticaj na nivo do kojeg ih određena žena privlači. Naravno da svako prvo primijeti fizički izgled, ali ovih pet neobičnih stvari muškarci najčešće primijete na ženama, prenosi Your Tango.

Određena vrsta šminke

Iako većina muškaraca tvrdi da vole kada žene ne nose šminku jer tada djeluju prirodnije, prema jednom istraživanju, žene koje nose šminku prije će privući pažnju muškarca. Ali, to se odnosi samo na određenu vrstu šminke. Žene koje nose ‘tamniju’ šminku manje zaokupljaju pažnju muškaraca pa ih muškarci manje zovu na sastanke. U stvari je muškarcima privlačna ‘neutralna i prirodna’ šminka.

Određena veličina kukova

Ovo zapravo nije stvar privlačnosti ni izgleda, već zdravlja i dobre plodnosti. Žene koje imaju veće kukove i tanji struk ostavljaju utisak da mogu lako imati djecu, jer otkrivaju nivo estrogena u ženinom tijelu.

Crvena boja

Crvena boja je boja strasti, zato nije ni čudno da je privlačna muškarcima.

par
foto: Shutterstock

Žene koje nose crvenu boju muškarcima se čine više seksi i zato su im privlačnije. Prema jednom istraživanju rađenom na Univerzitetu Rochester, muškarci će potrošiti više novca tokom izlaska, ako žena nosi crvenu boju.

Dobrota i brižnost

Dobro ponašanje prema drugim ljudima muškarcima je i te kako važno. To im pokazuje da žene dobro odgovaraju na potrebe i želje drugih ljudi, što ih odmah čini privlačnijima. Takođe im pokazuje da imaju kvalitete koje bi ih činile dobrim majkama.

Visoki tonalitet glasa

Dok je ženama privlačnije kada muškarci imaju dubok glas, muškarci su potpuna suprotnost. Visoki tonalitet glasa muškarcima govori da je te žena vrlo ženstvena i u dobroj formi.

Bonus video: