Ne gurajte stvari pod tepih: Ovo su znakovi da se veza hladi

Vaša veza je na klimavim nogama ili vi tako osjećate?

10338 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako imate osjećaj da nešto nije u vašoj vezi kako je bilo prije i to vas frustrira, najgore što možete da uradite je da sve stavite pod tepih. Ovo su znakovi da se vaš partner/ka hladi od vas...

Planirate neke zajedničke izlaske ili vikende, ali vidite da druga strana nema interesa da provede vrijeme s vama? Ako je ovo učestalo, vrijeme je za razgovor...

Ako ste i uspjeli da se o nečemu dogovorite, a često se dešava da vaš partner ili partnerika u posljednjem trenutku otkažu dogovor, nešto ne štima. Najvjerovatnije je riječ o tome da su se osobi sa kojom ste u vezi promijenili prioriteti.

Razgovori o budućnosti nisu više onako uzbudljivi, zapravo su postala prava muka. Nezainteresovanost i pokušaji promjene teme jasan su znak da od te zajedničke budućnosti vjerovatno neće biti ništa.

Kada i jeste li sigurno stigli negdje gdje ste krenuli - nije nešto što brine vašeg partnera. Ima li ikakvog interesa za to kako vam je prošao dan i jeste li dobro?

Ako stvari stoje ovako, ne smijete ostati nijemi i praviti se kao da se ništa ne događa. Morate razgovarati, a razgovor će vam najvjerovatnije pokazati šta treba da bude vaš naredni korak. Samo se čuvajte manipulacija.

Bonus video: