Crna Gora opet bez predstavnice na Mis univerzuma

Uprkos jasnim propozicijama, MissYu je dva puta najavljivala slanje djevojaka koje nemaju dovoljno godina za ovo takmičenje
197 pregleda 5 komentar(a)
Katarina Keković, Foto: Privatna arhiva
Katarina Keković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.12.2016. 13:39h

Crna Gora ponovo neće imati predstavnicu na svjetskom takmičenju Mis univerzuma, koje će se naredne godine u januaru održati na Filipinima, a razlog je to što je Katarina Keković, prva pratilja mis Crne Gore, kojoj po pravilu pripada odlazak na to takmičenje, poslata na izbor za Mis svijeta.

Milanka Đorđević, uz Vesnu da Vinču vlasnica agencije MissYu, koja ima licencu za zvanične izbore za mis Crne Gore i Srbije i slanje pobjednica na svjetska takmičenja, objasnila je za Vijesti zašto je donijeta ta odluka.

“Ove godine smo sve pomjerili, da bi djevojke bile što spremnije, jer su se i prethodne takmičarke žalile i potpuno su bile u pravu, da nemaju dovoljno vremena za pripremu”, kazala je ona.

“Ipak je mjesec dana malo. Recimo prošle godine, Nataša Milosavljević koja je prelijepa i pametna djevojka, sama je bila pod pritiskom zbog odgovornosti, jer je trebalo da se za mjesec dana spremi i ode na izbor za Mis svijeta”, nastavlja Đorđević.

“Zato smo donijele odluku da prolongiramo odlazak, da djevojke ojačaju, da budu potpuno spremne kada odu”, zaključuje ona.

Po toj logici, Keković, koja je za prvu pratilju Nataše Milosavljević, mis Crne Gore, izabrana 2015, trebalo je da nakon godinu dana priprema ode na Mis univerzuma, a u tom slučaju Crna Gora bi ostala bez predstavnice na izboru za Mis svijeta.

“Imali smo samo nju koja je bila potpuno spremna za odlazak na svjetsko takmičenje, a bitnije je bilo da ode na Mis svijeta, jer je to ipak starije takmičenje”, pojašnjava Milanka.

MissYu takmičenja za najljepšu Crnogorku često odlažu i po nekoliko mjeseci, pa se termin izbora stalno mijenja, a dešavalo se da ni ne bude održan. Sve to je najčešće razlog za “nespremnost” djevojaka.

Vijesti su vlasnicu MissYu agencije podsjetile da ovo nije prvi put da Crna Gora nema predstavnicu na Mis univerzuma, te je to bio slučaj 2013. kada je Baranka Nikoleta Jovanović, izabrana za prvu pratilju. Ona nije otišla na taj izbor, jer nije imala dovoljno godina, što je agencija MissYu uprkos jasnim propozicijama takmičenja previdela.

Nikoleti je tada obećano da će ići naredne godine. Ni ovo obećanje nije ispunjeno, jer je mjesec dana prije svjetskog takmičenja, uprkos ranijim najavama i intervjuima u kojima je Nikoleta otkrila kako se sprema za odlazak, saopšteno da Crna Gora ipak nema predstavnicu na Mis univerzuma, a da će Baranka otići na izbor za Mis zemlje (Miss Earth).

Te godine, na izbor nije poslata ni prva pratilja mis Crne Gore 2014, Maja Čukić, a razlog je bio isti kao i ove - nedovoljno vremena za pripremu.

Dok Jovanović, na kraju nije otišla ni na Miss Earth, Čukić je svoju šansu dobila prošle godine, pa je Crna Gora nakon dvije godine pauze imala predstavnicu na Mis univerzuma.

Na pitanje Vijesti, zašto na takmičenje u januaru ne pošalju Nikoletu Jovanović i tako isprave to što je zakinuta, a ujedno riješe problem nedostatka predstavnice Crne Gore, Đorđević je odgovorila:

“Ona je otišla u potpuno druge vode. Uspješna je u manekenstvu i veoma je zauzeta. Putuje, ima angažmane i to njoj više nije ni interesantno, jer ona je postigla mnogo više od nekih djevojaka koje su išle na takmičenja. Veoma je uspješna i moja pretpostavka je da od toga dobro zarađuje i da joj to nije potrebno”.

Crna Gora nije imala predstavnicu na izboru za Mis univerzum ni 2009, kada izabrana Nikolina Lončar nije imala broj godina koji zahtijevaju propozicije takmičenja, ali je njoj MissYu agencija nadoknadila propust, tako što je na isto takmičenje poslata 2011.

MissYu agencija do sada nije imala propusta kada je u pitanju slanje djevojaka iz Srbije na svjetska takmičenja.

Na Filipinima će se 30. januara održati 65. izdanje izbora za Mis univerzuma, a Keković se trenutno nalazi u Vašingtonu, gdje će se boriti za titulu najljepše na 66. takmičenju Mis svijeta.

Bonus video: