Nagrade u znak zahvalnosti na kraju Fashion Weeka

Večeras se predstavila i crnogorska reprezentacija dizajnera, njih devet koji su prezentovali po dva modela iz svojih kolekcija.
336 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2016. 22:10h

Jubilarni 20. Mercedes-Benz Fashion Week okončana je večeras događajem organizovanim u zdanji Capital Plaza u Podgorici, a protekao je u znaku dodjele nagrada kojima se organizator - Nacionalna modna komora zahvalila svima koji su sarađivali i podržavali je tokom decenije postojanja.

Dizajnerke Marina Banović i Milena Đurđić, modeli Vesko Ninković Džaja i Nataša Đurović, modni fotograf Miodrag Marković, Svetlana Horvat ispred Serbia Fashion Weeka i Jovan Martinović ispred prijestonice Cetinje, kuća mode i ljepote "Zoran" neki su od 19 dobitnika pomenute nagrade.

Pred više od stotinu zvanica koje su zauzele sve do posljednjg mjesta večeras se predstavila i crnogorska reprezentacija dizajnera, koju su pored pomenutih Banovićeve i Đurđićeve činili: Tijana Medenica, Jelena Roganović Đurić, Nataša Pejović, Ivana Murišić, Boris Čelić i Sanja Matijervić, koji su prezentovali po dva modela iz svojih kolekcija.

Kako i dolikuje ovakvim događajima, zvanice su se svojim stajlinzima potrudile da pokažu da ne prisustvuju slučajno Nedjelji mode, pa je bila mrtva trka ko izgleda bolje - da li maneknke sa staze ili pripadnice ljepšeg pola u publici, koje su još jednom pokazale zašto su stranci uvijek oduševljeni stilom žena u Podgorici.

Mada su zvanice naišle na blještavi doček na ulazu u Capital Plazu kraj živopisne fontane, gdje je samo još falio crveni tepih, još jednom se pokazalo da ipak glavnom gradu fali više pravih prostora za modne događaje. Organizatori su ponovo morali da improvizuju u obezbjeđenom prostoru, koji je bio na momente mali za ovakav tip događaja, pa su mjesta za goste pozicionirana polukružno ispred "bine" bila takva da se program nije mogao lako i uz puni doživljaj ispratiti sa svake pozicije.

"Capital Plaza Fashion Day" zatvoren je kolekcijom "Crna orhideja" Sanje Bobar, inspirisanom nekadašnjom američkom prvom damom Džeklin Džeki Kenedi. Manekenke su uz pratnju violinistkinje nosile večernje koktel haljine, prigodne za svečane prilike, kojima je domnirala crna boja, a na kraju je dizajnerka koja je prošle godine kreirala garderobu za finalistkinje izbora za Mis Crne Gore pokupila aplauz prisutnih.

"Ja sam uvijek zadovoljan, ali uvijek može bolje. Trudimo se svaki put da budemo bolji, drugačiji, svježiji... Hajlajt ove godine je bila činjenica da smo prvi put imali internacionalne goste iz Francuske, Argentine, Mongolije, Rusije...", sabrao je utiske voditelj programa Srđa Lubarda na kraju večeri u izjavi za "Vijesti", dok su ga zvanice prekidale čestitkama.

"Prvi put se na jednoj modnoj manifestaciji predstavilo devet domaćih dizajnera sa po dva modela. Imali smo prvi put i nagrade, zahvalili smo se svima onima koji su bili uz nas sve ove godine, koji nas nesebično pomažu, podržavaju... Gosti iz inostranstva su bili na mnogo Fashion Weekova, ali su prezadovoljni nivoom organizacije. Mnogo su nas pohvalili i to nam je čast, stići će dobre riječi o nama širom svijeta", dodao je Lubarda.

Na pitanje koji su dalji planovi organizatora, on je kratko odgovorio - da budu i dalje na najvećem nivou.

Nakon večerašnje revije gosti su nastavili provod u "Elitu", a zatim i u novootvorenom klubu "Beagle".

Podgorički "Fashion Week" počeo je 15. novembra na Imanju Knjaz, gdje se održalo i drugo veče dva dana kasnije. Tokom prve dvije večeri svoje kolekcije su predstavili Olga Pogodina, Nada Koljenšić, Dijego Debjaze i Eduardo Peres Gonsales, Walone Fashion Group, Snežana Dakić, Ejmerik Fransoa, Maja Velimirov Tošković i drugi dizajneri iz Crne Gore, regiona i šire.

Pogledajte snimak sa prve večeri:

Galerija

Bonus video: