Banović odgovorila Rakočević: Evoluirala od golog stomaka do haljine

Srpka kreatorka, odgovorila je juče postavljanjem fotografije sa sličnom kreacijom, naglašavajući da je model nastao prije 22 godine
428 pregleda 10 komentar(a)
jelek, Marina Banović Džuver, Verica Rakočević, Foto: Profimedia
jelek, Marina Banović Džuver, Verica Rakočević, Foto: Profimedia
Ažurirano: 22.09.2016. 15:11h

Crnogorska kreatorka Marina Banović - Džuver, odgovorila je srpskoj koleginici Verici Rakočević, koja tvrdi da nije “ukrala” njenu ideju prilikom kreiranja odjevne kombinacije za šetnju glumice Slobode Mićalović na crvenom tepihu filmskog festivala u Veneciji.

Prvobitno je Banović - Džuver na Facebooku podijelila sliku svog modela iz 2006, crvene haljine sa jelekom koji je veoma sličan onom viđenom na srpskoj glumici, a sa potpisom Rakočevićeve. Srpka kreatorka, odgovorila je juče postavljanjem fotografije sa sličnom kreacijom, naglašavajući da je model nastao prije 22 godine, zbog čega se kasnije oglasila i Banović-Džuver.

“Nije mi bila namjera da dajem izjave i komentare. Ali nema razloga da se krijem i ne stanem iza svog rada. Jelek je dio nacionalnog kostima, ovaj konkretno iz muslimanske nošnje. Za mene je inspiracija već duži niz godina, što se vidi po fotografijama. Ovu crvenu haljinu je nosila i crnogorska mis 2005. ili 2006, više se i ne sjećam”, napisala je, prenose srpski mediji, kreatorka na Facebooku.

“Fotografija koju je Verica postavila od prije 22 godine ima manje sličnosti sa haljinom rađenom za Slobodu nego moja i njena. Ako je trebalo dizajnerki 22 godine da evoluira od kreacije golog stomaka do haljine identične mojoj, onda se ja izvinjavam i poštujem sazrijevanje ideje. Mislim da ovo ne može uticati na naše karijere, iako sam prepoznala brigu sa njene strane. Poštujem starije i svaku sugestiju dobronamjernu ću rado usvojiti”, dodala je ona.

Bonus video: