Urbane kreacije, toalete za maturantkinje i smjele haljine za Nedjelju mode

„Inspiracija mi je bila prvi crnogorski sitkom 'Dojč kafe', na kojem sam radila kao kostimografkinja“, kazala je crnogorska kreatorka Milena Đurđić
177 pregleda 0 komentar(a)
Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro, Foto: Nacionala Modna Komora Crne Gore
Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro, Foto: Nacionala Modna Komora Crne Gore
Ažurirano: 15.04.2016. 10:18h

Kao najava prvoj večeri „Mercedes-Benz Fashion Weeku“ koja će se održati noćas u 20.30 sati u podrumu vina Šipčanik, juče je u hotelu “Podgorica” organizovano druženje dizajnera sa predstavnicima medija, a učesnici su otkrili detalje o kolekcijama koje će predstaviti.

„Inspiracija mi je bila prvi crnogorski sitkom 'Dojč kafe', na kojem sam radila kao kostimografkinja. Nećemo vidjeti iste odjevne komade, već nešto iz ugla modnog dizajnera. Svakako jedna moderna i urbana priča kao što je i serija“, kazala je za Vijesti crnogorska kreatorka Milena Đurđić.

„Akcenat je na koži i to je novina kada je atelje MĐ u pitanju. Biće prepoznatljivih momenata kao što su konstrukcije i modifikacije, odnosno mogućnost da se modeli nose na više načina. Ja nisam neko ko puko prati trendove, već modifikujem trend na svoj način, a ovoga puta sam to uradila sa prugama koje su mi lajtmotiv“, pojasnila je ona.

Prema njenim riječima, ona je ostala dosljednja ranijem radu, pa će i ovoga puta njena kolekcija sadržati modele koji će moći da se nose u svako doba dana.

„Biće to kolekcija koja je za druženja, ispijanja kafe, šetnje gradom, za koktele, prijeme... dakle može da se ponese u svim segmentima jednog dana“, rekla je Đurđić, koja je na pitanje da li će se na pisti možda naći i glumci iz serije „Dojč kafe“ odgovorila da su se „uloge ipak zamijenile“.

„Ovoga puta glumci će da gledaju. Oni će sada biti iza kamera, a kolekcija koja je inspirisana njihovim likovima biće u prvom planu, pa će moći da vide kako je to njihov kostimograf doživio, osjetio i na kraju prikazao i ispričao priču“, istakla je dizajnerka.

U okviru crnogorske nedjelje mode, publici će se prvi put predstaviti Milena Vujačić, koja je za svoju debitantsku kolekciju dizajnirala toalete i kombinacije za specijalne prilike.

„Pripremila sam 17 prelijepih odjevnih komada, nadam se da će se dopasti publici i sve je „ready to wear“ u smislu da je sve nosivo“, kazala je ona i dodala da su u fokusu bile kreacije za maturantkinje i polumaturantkinje.

„Kolekcija je osmišljena da se proda sjutradan, a vidjećemo da li će se to i desiti. U pitanju su večernje toalete, ima i kratkih haljinica, tu je i kombinezon, šorčići, đile, bluze... Ima raznih kombinacija, ali svakako ima najviše haljina...“, istakla je Vujačić.

Prva noć rezervisana je i za Sanju Bobar, koja je kako kaže, ovoga puta za ljubitelje mode „spremila nešto potpuno drugačije“.

„Naziv kolekcije je „Dear to Wear“ pa sam se i ja usudila da ovoga puta mojim kreacijama pokažem nešto drugačije i smjelije kada su u pitanju boje i sama izrada haljine. Boje koje dominiraju su žuta, kraljevsko plava, ciklama, a naravno tu se nalaze i prateće pastelne boje kao što su bijele i bež“, otkrila je ona i dodala da je ovoga puta izostao ručni rad, jer se fokusirala na eleganciju i jednostavnost prilikom izrade haljina.

Bonus video: