"Tango, da", prva samostalna revija Marine Banović

"Tematika haljina je je tango, ali ne u smislu da su haljine plesačke, nego su više definisane pokretom zato što je tango jedan poseban ples i taj pokret koji je možda u većem dijelu agresivan, smjenjivanje emocija kroz taj ples, prikazani su kroz kretanje forme u samoj kolekciji koju sam osmislila"
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2016. 13:53h

Crnogorska modna dizajnerka Marina Banović predstavila je medijima danas u podgoričkom restoranu "Stara kuća" viziju njene samostalne revije koja će se 3. aprila održati u bašti tog objekta.

Biće to njena prva samostalna revija poslije 12 godina, na kojoj će predstaviti 40 ručno izrađenih modela iz kolekcije "Tango, da" za aktuelnu sezonu 2016/17.

"Da me neko pita da li ću sljedeće godine raditi samostalnu reviju rekla bih - ne, nego ću uvijek biti u okviru Montenegro Fashion Weeka i Fashion Connectiona, jer je jednostavnije, čovjek je rasterećen kad ima iza sebe ekipu. Ipak, nadam se da ćemo na pozitivan i kvalitetan način dočekati sve goste. Moj kolega Srđa Lubarda je birao enterijer, koji kad sam vidjela sam ostala bez teksta, jer sam sa njim dobila sve ono što bi imala u Starom gradu u Kotoru recimo", objasnila je dizajnerka.

Kao što sam naziv kolekcije govori, ona je inspirisana tangom, a Banović je otkrila da je rađena od plemenitih i prirodnih materijala kao što su svila i vuna, pretežno u crvenoj i crnoj boji, sa primjesama roze.

"Tematika haljina je je tango, ali ne u smislu da su haljine plesačke, nego su više definisane pokretom zato što je tango jedan poseban ples i taj pokret koji je možda u većem dijelu agresivan, smjenjivanje emocija kroz taj ples, prikazani su kroz kretanje forme u samoj kolekciji koju sam osmislila", objasnila je dizajnerka.

Ona je istakla da će jedan dio kolekcije biti "Haute Couture", a drugi "Preta Por Te", te je dio kolekcije namijenjen svečanim prilikam jer nailazi sezona matura i svečanih događaja.

Banović se očigledno potrudila da njena revija ne bude obična, pa je spremila bogat i raznovrstan program u okviru kojeg će nastupiti i profesionalni plesači Slobodan i Jelena Vukčević iz plesnog kluba

"Sonrisa", aktuelni državni prvaci u latinoameričkim i klasičnim plesovima i osvajači brojnih međunarnodnih priznanja. Vukčevići su bili prisutni na druženju sa medijima i istakli da im je drago što sarađuju sa Marinom Banović, te ukratko ispričali istoriju tango plesa.

"Kad se završi revija biće organizovan i afterparti gdje će plesati članovi plesnog kluba 'Sonrisa', a svi prisutni će biti pozvani da im se pridruže", dodala je Banović.

U okviru programa biće održana i izložba dvadesetak slika pretežno velikog formata Ivane Tiodorović, prijateljice crnogorske dizajnerke.

"Slike su bazirane na ciklusu portreta i ciklusu crnogorskih pejzaža. Bavim se reljefnim slikarstvom koje pripada kombinovanoj tehnici gdje su prisutni razni materijali", objasila je Tiodorović.

Banović je najavila i da će ekipa Zorana Vukčevića biti zadužena za šminku i frizuru, promo fotografije uradio je Miodrag Marković, Nikola Novović je snimio mini film o dizajnerki koji će biti emitovan na reviji, dok će voditelj programa biti Dajana Golubović pejović čiji će zadatak biti konstantna komunikacija sa publikom.

Zoran Vukčević šminka i frizura, promo fotografije Miodrag Marković, mini film o njoj koji će ići na reviji Nikola Novović, voditelj Dajana Golubović Pejović konstantna komunikacija sa publikom.

Banović je priznala da je već dobila ideju za novu reviju inspirisana mjestom na kojoj će se održati ova posvećena tangu.

"U ovom ambijentu razmišljam o novoj kolekciji sa crnogorskim motivima radnog naziva 'Poljem se vija oj zor delija'. To je tema koja mi je interesantna. Ali nadam se da će za sada publika biti zadovoljna ovom koja predstoji početkom aprila", kazala je ona.

Galerija

Bonus video: