Moć YouTubea: Ova djevojka mjesečno zarađuje oko 70 hiljada eura

Sag je kanal na YouTubeu postavila u decembru 2009. godine, i od tada ispred kamera uglavnom govori o lifestyle temama, odnosno o modi
93 pregleda 1 komentar(a)
Zoe Sag, Foto: Screenshot (YouTube)
Zoe Sag, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.03.2016. 11:09h

Ukoliko imate mišljenje da nema nade za vas, da ste zakasnili da postanete milijarder, možda vas sljedećih par rečenica ipak natjera da počnete drugačije da razmišljate.

Dopustite da vam predstavimo Zoe Sag, 25-godišnjakinju iz Brajtona, djevojku koja je svetu poznatija pod nadimkom Zoella.

Zoella je najnoviji primjer koliko je taj YouTube bogato prostranstvo, pa se ovih dana našla u središtu pažnje britanske javnosti jer je otkriveno da kao takozvana vlogerka (video blog) zarađuje čak 70 hiljada eura mjesečno.

Mlada dama je nedavno dosegla čarobnu brojku od 10 miliona "sljedbenika" na toj društvenoj mreži, a osim što novac dobija od pregleda videa, toliko velika publika joj je omogućila da potpiše i nekoliko veoma unosnih sponzorskih ugovora.

Sag je kanal na YouTubeu postavila u decembru 2009. godine, i od tada ispred kamera uglavnom govori o lifestyle temama, odnosno o modi. Tu su razni savjeti o frizurama, šminkanju, odjeći i noktima, a važno je dodati i to da ne objavljuje mnogo, u prosjeku tek pet videa mjesečno.

Pa ukoliko lifestyle nije tema o kojoj ste sposobni previše da govorite ispred kamera, možda da postavite kanal i ljudima prenosite svoja znanja iz područja u kojima se odlično snalazite.

Naime, svašta na YouTubeu dobro prolazi i Sag je zapravo "mala beba" u poređenju sa "najvećim igračima" na toj društvenoj mreži.

Najviše novca uzima Šveđanin Felix Kjellberg poznatiji kao PewDiePie, čiji kanal posvećen video igrama prati preko 40 miliona korisnika (12 milona dolara godišnje).

Odlično prolaze i komičari i kuvari, a svojevremeno je pravi fenomen postala i djevojka koja je radila recenzije dječjih igračaka (u 2014. je zaradila pet miliona dolara).

Pogledajte u nastavku kako izgleda tipičan video koji potpisuje Zoella:

Bonus video: