Modni studio "Zoran": Film o novoj tehnici bojenja kose

Ovaj način farbanja omogućio je frizerima veću kreativnu slobodu i poigravanje sa bojama
467 pregleda 4 komentar(a)
farbanje kose, Foto: Modni studio "Zoran"
farbanje kose, Foto: Modni studio "Zoran"
Ažurirano: 18.03.2016. 14:33h

Ekipa modnog studija Zoran na čelu sa Ivanom Vukčevićem snimila je film u kojem predstavlja novu tehniku bojenja kose.

“Ova tehnika nastala je zahvaljujući našim mušterijama koje su uvijek spremne na promjene kada su novi trendovi u pitanju. Zahvaljujući njima, nemamo nedoumica kada uvodimo nove tehnike. Ne sumnjamo da će u uvijek biti onih koji vjeruju u nas i željeće da probaju nešto drugacije”, poručuje Vukčević.

Kako kaže ovaj način farbanja omogućio je frizerima veću kreativnu slobodu i poigravanje sa bojama.

“Boje se nanose na staklo u različitim smjerovima: talasasto, kružno, cik-cak, a zatim se pramen kose špahtlom utapa u boju. Slikamo kao slikari u zavisnosti od inspiracije i želja musterije, a zatim tu svoju viziju prenosimo na kosu kao slikar na platno. Korijen je prethodno ofarban u tamniju nijansu od dužine. Što je više boja na staklu, efekat je bolji, jer se boje prelivaju i od dvije boje stvaraju tri i više njihovih nijansi”, objašnjava on.

Ovo bojanje kose razlikuje se od uobičajene tehnike, jer se više ne koristi folija.

“Dozvoljena je veća kreativnost i poigravanje bojama, ne izdvajamo jednake pramenove , može se nanositi više boja ... Takođe, prednost je što nema linija prelaza, već se boja preliva. Ne morate da farbate cijelu kosu, nego možete da se poigrate samo sa jednim pramenom ili nekoliko njih”, dodaje Vukčević.

Ova usluga je po prvi put prisutna u Crnoj Gori, a zainteresovani je mogu isprobati u svim salonima modnog studija “Zoran”.

“Tehnika je potpuna novost i za sad se koristi u Americi i kod nas. Mi radimo sa Davines bojama koje su postojane, a ova tehnika ne oštećuje kosu”, poručuje Vukčević.

Cijena ovakvog farbanja kose zavisi od dužine, boje (da li je treba posvijetliti ili ne), a ovu metoduIvan tvrdi da treba da isprobate iz više razloga.

“Bićete sigurno drugaciji od drugih , zavoljećete svoju novu boju kose, s promjena neće biti drasticna, samo u mjeri koliko vi želite”, zaključuje Vukčević.

Bonus video: