Zvanično najljepša Crnogorka: Nisam prestala da vjerujem u Djeda Mraza

Natalija Gluščević otkrila je svoje planove za narednu godinu, i za novogodišnje izdanje „Vijesti“ prisjetila se prvih dočeka i najdražih poklona
8736 pregleda 3 komentar(a)
Natalija Gluščević, Foto: Aco Purić
Natalija Gluščević, Foto: Aco Purić
Ažurirano: 01.01.2019. 11:56h

Na izboru koji se krajem maja održao u Meljinama, 18-godišnja Bjelopoljka Natalija Gluščević, proglašena je za mis Crne Gore. Pobjeda na tom takmičenju donijela joj je titulu zvanično najljepše Crnogorke u 2018. godini, ali i učešće na najvećem i najpoznatijem izboru u ljepoti – Mis svijeta, gdje je u decembru predstavljala svoju državu.

Protekla godina donijela je puno promjena u životu učenice Srednje elektrotehničke škole, a u razgovoru za novogodišnje izdanje dnevnog lista „Vijesti“, Gluščevićeva je navela šta očekuje od 2019, ali se takođe i prisjetila najljepših dočeka Nove godine, te otkrila da i dalje vjeruje u Djeda Mraza.

Na početku, mis Crne Gore pojasnila je šta za nju predstavlja ovaj praznik.

„Za mene, Nova godina predstavlja novi početak. Ljudi vjeruju u bolje sjutra, Nova godina daje nadu ljudima i to bih navela kao prednost ovog praznika, koji ima i svoje mane“, kaže sagovornica „Vijesti“, a zatim nabraja i koje su to loše strane proslave nove kalendarske godine.

Natalija GluščevićNatalija Gluščević

„Mane su opijanje tokom dočeka, vožnja u alkoholisanom stanju i nažalost, nesreće koje se događaju i uzimaju život mladim ljudima“, istakla je ona.

Ipak, za one odgovorne poput nje, Nova godina je jedan od ljepših praznika, pa Gluščević odgovara i na pitanje koji bi doček izdvojila kao najljepši.

“Svaki doček mi je bio lijep, svi su imali nešto posebno. Najviše volim one kada se okupi cijela porodica, jer, nažalost, ne živimo svi u istom gradu“, pojasnila je ona, dodajući da je za praznike upravo bitno da smo okruženi članovima porodice, voljenima i prijateljima.

Upravo takvi dočeci prva su sjećanja mis Crne Gore, u vezi sa ovim praznikom.

„Moja najranija sjećanja su kada sam bila veoma mala, cijela porodica bi se okupila za praznik, a ja sam se najviše radovala paketićima koji su me čekali ispod jelke“, odgovara Gluščevićeva, koja je podijelila sa nama i jednu anegdotu.

„Najdraže mi je sjećanje ono iz perioda kada sam imala sedam godina. Mislila sam da me moja sestra slika, pa sam pozirala pored jelke, a ona me je zapravo snimala. Već tada su mi govorili kako me kamera voli i kako sam rođena za posao modela“, uz osmijeh je ispričala mis Crne Gore.

Upitana kada je prestala da vjeruje u to da stanovnik Sjevernog pola u crvenom odijelu, sa bijelom bradom, djeci širom svijeta uz pomoć irvasa koji vuku sanke dijeli poklone, Gluščevićeva takođe uz osmijeh odgovara:

„Nikada nisam prestala da vjerujem da Djeda Mraz postoji“.

Natalija GluščevićNatalija Gluščević

Razlog njenog entuzijazma je možda i to što tvrdi da do sada nijedan doček ne bi okarakterisala kao najgori.

„Nisam imala loš doček, jer kada si sa ljudima koje voliš nije bitno gdje si, uvijek je lijepo“, smatra mis Crne Gore.

Kako kaže, nikada joj se nije desilo da nekome pokloni nešto za Novu godinu zbog čega se kasnije pokajala, ali zato izdvaja najljepši poklon koji je ona dobila od nekoga.

„Najljepši poklon koji sam dobila bila je lutka koju sam baš mnogo željela. I dan danas je čuvam. Njoj sam se baš obradovala“, prisjetila se ona.

Kada su u pitanju njene želje za novogodišnji poklon povodom dočeka 2019. godine, Gluščevićeva otkriva šta bi voljela da dobije.

Natalija GluščevićNatalija Gluščević

„Nemam želje u materijalnom smislu, moj najljepši poklon bi bio da članovi moje porodice bude zdravi i srećni“, tvrdi ona, a zatim otkriva i gdje će dočekati ovu Novu godinu:

„Novu 2019. godinu ću dočekati na trgu u Budvi sa prijateljima i nadam se da će biti prelijepih vatrometa, a što manje bacanja petardi“.

Gluščevićeva je u novogodišnjem razgovoru za „Vijesti“ otkrila i kakvi su njeni planovi za 2019.

„Tokom naredne godine želim da upišem fakultet i da se još više posvetim modelingu“, priznala je mis Crne Gore, koja ima i novogodišnju poruku za čitaoce:

„Želim im puno zdravlja, sreće, ljubavi, uspješnu godinu i da nastave da čitaju ‘Vijesti’“.

Ne bacaj petarde, baci poljubac

Osim u krugu porodice za svojih 17 godina, najljepša Crnogorka imala je priliku da Novu godinu dočeka u različitim ambijentima, od onih u lokalima, do proslava na otvorenom.

„Jednom sam čekala Novu godinu na trgu. Taj način proslave je veoma lijepo osmišljen. Tada sam se lijepo provela dok sam bila u gužvi i pjevala sa ostalima, ali se u takvim prilikama baca previše petardi, a ja ih se iskreno plašim, pa mi po završetku koncerta i nije bilo tako lijepo“, priznaje ona.

Natalija Gluščević

Ove godine, veliki broj poznatih ličnosti od glumca Sergeja Trifunovića, preko muzičara Vlada Georgijeva, Nenada Kneževića Kneza, Zvonimira Đukića Đuleta i Bore Đorđevića do brojnih televizijskih lica i blogera, pridružilo se akciji „Ne bacaj petarde, baci poljubac“ apelujući u video zapisima na svoje fanove da izbjegavaju pirotehniku, prvenstveno zbog životinja.

Tako je i Gluščevićeva iskoristila ovaj intervju kako bi poslala sličnu poruku.

„Životinje se plaše petardi, posebno psi i to je takođe jedan od razloga zašto ne volim pirotehniku“, istakla je ona.

Bonus video: