"Manekenstvo mi je omogućilo da obiđem planetu"

Čekanje u redovima na kastinzima je veoma zamorno, nekad je u njima i po stotinu ili dvije stotine djevojaka..., priča Nikoleta
132 pregleda 9 komentar(a)
Nikoleta Jovanović, Foto: M.MALAVASI
Nikoleta Jovanović, Foto: M.MALAVASI
Ažurirano: 25.02.2016. 15:19h

Nekadašnja prva pratilja mis Crne Gore, Baranka Nikoleta Jovanović, trenutno poslovno boravi u Italiji, a od osvajanja titule njen život se znatno izmijenio, o čemu je pričala za “Vijesti”.

U posljednjih godinu dana, ona je zahvaljujući poslovnim aranžmanima obišla Aziju, a planira da istim tempom i nastavi.

“Trenutno sam u Milanu zbog kastinga i Fashion Weeka, sarađujem sa italijanskom agencijom 'Wave' sa kojom sam potpisala ugovor u januaru i planiram da ostanem mjesec i po dana”, kaže Jovanovićeva i dodaje da joj je oduvijek bio san da posjeti taj grad.

“Stići do centra mode za mene je veliki uspjeh. Ovo je za mene sasvim novo iskustvo, možda čak i najteže. Nije lako kada nam je zakazano 10 kastinga u toku jednog dana, a sve što imamo je mapa grada i book”, prepričava ona.

“Čekanje u redovima na kastinzima je takođe veoma zamorno, nekad je u njima i po stotinu ili dvije stotine djevojaka...”, priča manekenka, koja ističe da je upravo zbog traženja lokacije kastinga i uspjela da upozna svaki kutak Milana za kratko vrijeme.

“Oduševljena sam gradom, posebno centrom. Italijani su nam veoma slični, nema velike razlike, jedino moram da priznam da im je hrana veoma ukusna. Iako moram da se pazim, jer je kalorična, nekad ne mogu da odolim”, podijelila je iskustva Nikoleta.

“Do sada sam radila nekoliko editorijala imala sam par slikanja... Zadovoljna sam, pošto je konkurencija baš velika”, tvrdi Jovanovićeva, koja je prije odlaska u Italiju bila na Tajlandu.

“Tamo sam provela divnih pet mjeseci. Zaista sam uživala, putovala na predivna ostrva, obilazila plaže, jahala slonove, bila na Plaži majmuna, pritom i upoznala Bangkok, novu kulturu, stekla nove prijatelje, čak i naučila tajlandski jezik”, pohvalila se ona.

“Zaista to je bilo nezaboravno putovanje. Bangkok je grad u koji ću sigurno da se vratim, tamo se osjećam kao kod svoje kuće”, navodi manekenka, koja je bila i u Maleziji.

“U Kuala Lumpuru sam radila veliki projekat za snimanje reklame, kataloga i kalendara za njihov poznati brend 'Wacoal'. U Bangkoku sam stvarno doživjela veliki uspjeh, radila sam za 'Burberry' make up, konferenciju za medije 'Louis Vuitton', takođe sam bila zaštitno lice Vogue Loungea, a pored toga sam radila i editorijal za tajlandski poznati časopis 'Dichan'”, nabraja Jovanovićeva.

“Takođe, posjetila sam i Indiju, koja mi se nije baš dopala, a prije Indije sam bila u Istanbulu”, dodala je ona i priznala da joj se život od osvajanja lente puno promijenio.

“Što se tiče izbora, to me je samo još više pokrenulo i motivisalo da se okrenem manekenstvu. Nosim veoma lijepa iskustva iz Kine sa takmičenja za mis turizma, ali moj pravi poziv je modeling”, poručuje ona.

“Nisam ni fakultet zapostavila, uspjevam da završavam sve, ambiciozna sam, a na manekenstvo gledam kao na hobi i šansu da proputujem svijet”, zaključila je Jovanović.

Bonus video: