Golubović: Ovo je potvrda da sam na pravom putu

ada je počinjao da se bavi modom Golubović ističe da je mnogo više njegovih kolega bilo spremno da eksperimentiše sa modelima
79 pregleda 0 komentar(a)
Vaan Gool, Foto: Privatna arhiva
Vaan Gool, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.01.2016. 16:57h

Crnogorski kreator Ivan Golubović koji se krije iza imena brenda “Vaan Gool” dobitnik je nagrade za najbolju mušku reviju na sedmoj smotri mladih modnih dizajnera iz regiona BAFE - „Balkan Art Fashion Event”. Manifestacija je održana krajem prošle godine, a dobitnici u svim konkurencijama proglašeni su proteklog vikenda.

“Za mene je ova nagrada potvrda da se nalazim na pravom putu sa svojim stilom rada, jedna velika podrška i vjetar u leđa za veliki rad koji me tek čeka kako bih opravdao povjerenje koje mi je upućeno putem nagrade”, kazao je za Vijesti Golubović kome je ovo treća nagrada za njegov rad. Prvu je dobio "Za nove ideje" na Fashion Selectionu 2013. godine, drugu "Za najbolji odjevni predmet sezone" iste te godine od strane novinarskog modnog žirija.

“Konkurencija je bila veoma jaka, mnogo mladih i svestranih ideja sa prostora Balkana. Iskreno nisam ni razmišljao o tome ko će dobiti nagradu ili ne. Ali mogu slobodno reći da kvalitetna modna scena kod nas ulazi na velika vrata”, siguran je Golubović.

Kada je počinjao da se bavi modom Golubović ističe da je mnogo više njegovih kolega bilo spremno da eksperimentiše sa modelima.

“Danas se jasno vidi da malo njih rizikuje, ali oni koji to rade veoma su dobri u tome, zato i izazivaju veliku pažnju”, smatra Golubović koji već sad priprema dvije nove kolekcije čija je prezentacija zakazana za april.

Bonus video: