Crnogorski frizer i kreator Kenan Osmanaj na Fashion Weeku u Berlinu

“Jednom sam već bio u Berlinu, pa su upoznati sa mojim radom. Kako ne kreiram kolekcije poput većine kolega, već sam više posvećen visokoj modi i svaka revija ima umjetničku crtu, moj rad im se svidio pa su insistirali da se predstavim u okviru njihove manifestacije”
126 pregleda 19 komentar(a)
Kenan Osmanaj, Foto: Privatna arhiva
Kenan Osmanaj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.01.2016. 06:55h

Crnogorski frizer i kreator Kenan Osmanaj trenutno boravi u Berlinu, gdje je u subotu veče učestvovao na njihovom Fashion Weeku.

“Bilo je fenomenalno, jako sam zadovoljan kako je prošla sama revija”, pohvalio se Osmanaj, dodajući da je poziv za učešće dobio od organizatora.

“Jednom sam već bio u Berlinu, pa su upoznati sa mojim radom. Kako ne kreiram kolekcije poput većine kolega, već sam više posvećen visokoj modi i svaka revija ima umjetničku crtu, moj rad im se svidio pa su insistirali da se predstavim u okviru njihove manifestacije”, ispričao je on.

Za predstavljanje u Berlinu Osmanaj je uradio novu kolekciju kojoj je dao naziv “Moj san”.

“Kako sam imao vrlo malo vremena, napravio sam sedam haljina, a samom prezentacijom istih moj san je ostvaren”, priznao je Osmanaj.

Kako se uvijek njegove revije završe performansom i ljubitelji mode u Berlinu uživali su ne samo gledajući modele.

“Uvijek se trudim da moje revije odišu pričom i duhom, a ovaj put sam pokušao da dočaram san svake žene, a to je da bude jedinstvena i posebna”, siguran je Osmanaj, koji je poznat po izradi večernjih haljina. On obećava da će u budućnosti pokazati modnim sladokuscima da umije da osmisli i nosive kreacije.

“Naravno da uživam i u kreiranju takvih modela, međutim, mnogo veći mi je izazov da pravim kreacije u kojima se žena osjeća posebno i jedinstveno. Zato na svojim revijama isključivo predstavljam večernje haljine”, objasnio je. Osmanaj tvrdi da kad je moda u pitanju, Podgorica mnogo ne zaostaje za ostalim svjetskim modnim centrima.

“I u Podgorici su ljudi moderni i prate trendove, tako da nema razlike”, zaključuje Osmanaj.

Bonus video: