Boho i hipi stil uz romantične haljine

“Meni je drago što je u ovom prostoru večeras bilo puno ljudi. Znači da je ljude interesovalo ono što ja radim i drago mi je što sam vidjela veliki broj lijepih i dotjeranih žena, što je usostalom vrlo karakteristično za Podgoricu i Crnu Goru”, kazala je neposredno nakon revije Rakočević.
311 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2015. 22:45h

Srpskoj dizajnerki, Verici Rakočević pripala je čast da svojom revijom zatvori modnu manifestaciju Carling Fashion Week Montenegro, koja se sinoć održala u Capital Plazi u Podgorici.

Pored nje publika je imala priliku da pogleda i nove modele, crnogorske kreatorke Marte Miljanić, koja je za tu priliku pripremila elegantnije i nježnije kreacije u poređenju sa kolekcijama koje je ranije predstavljala.

“Meni je drago što je u ovom prostoru večeras bilo puno ljudi. Znači da je ljude interesovalo ono što ja radim i drago mi je što sam vidjela veliki broj lijepih i dotjeranih žena, što je usostalom vrlo karakteristično za Podgoricu i Crnu Goru”, kazala je neposredno nakon revije Rakočević.

Ona je u ranijem intervjuu za Vijesti kazala da je veći dio kolekcije, inspirisane boho stilom, '70-im godinama i hipi pokretom, koju je predstavila u Beogradu prodala, pa je za crnogorsku Nedjelju mode kreirala nove modele, kako bi je popunila.

“Bilo je veoma teško postići da se ne primijeti prelaz između postojećih i novih modela. Napravila sam kolekciju za proljeće - ljeto koja je nastavila prethodnu zimsku, sa istom temom i inspiracijom”, pojasnila je dizajnerka, kojoj je društvo u Podgorici pravio suprug Veljko Kuzmančević.

On je tokom revije na violini svirao muziku, koju je specijalno komponovanu za kolekciju.

“Ovo je bila njegova muzika, on je napisao aranžman, on je svirao violinu... Meni više bez njega ništa nije onako kako bi trebalo da bude”, pohvalila se ona. Mlađa koleginica Rakočević, Marta Miljanić, kazala je da joj je bila velčika čast što je uz srpsku dizajnerku zatvorila crnogorsku Nedjelju mode.

“Sve svoje modele proizvodim u Beogradu i Vericu znam, jer smo radile u istim radionicama i ateljeima. Cijenim njen rad i prosto moram da poštujem nekoga ko je trideset godina na modnoj sceni”, ispričala je ona i dodala da je zadovoljna kad je organizacija u pitanju.

Kada je u pitanju preokret u njenom radu, ona je za Vijesti kazala:

“Ne znam da li ja uopšte umijem da napravim komercijalan, nježan model, pošto je moj senzibilitet potpuno drugačiji od ovoga. Sa druge strane ja sam se osjećala u skladu sa ovim što sam uradila. Ne umijem osjećanja i što se tiče mog rada maksimalno sam otvorena i iskrena, tako da mogu da kažem, da sam sto odsto stajala iza svakog modela”, zaključila je ona.

“Ja potpuno drugačije doživljavam i percipiram stvari koje radim za razliku od običnog posmatrača, koji dođe, pogleda, ocijeni i kaže ovo valja, a ovo ne. Za mene je sve u mojoj glavi potpuno drugačije, jer ja kad počnem da crtam pustim muziku koju deveteset odsto ove publike ne bi moglo da sluša, i sve krene iz mene i to u suštini ja i jesam”, pojasnila je Miljanić.

“A ovoga puta je bilo drugačije, jer sam inspiraciju tražila u '80-im godinama prošlog vijeka, kao i u Kabareu i htjela sam da promijenim senzibilitet i da iznenadim publiku i ovoga puta”, tvrdi ona.

Galerija

Bonus video: