Dizajnerka koja osvaja svijet: Koračajte u cipelama sreće Amine Muadi

Nedugo nakon lansiranja svoje prve modne linije, u kojem kombinuje stilove istočnjačkog i savremenog, Amina Muadi dokazala je svoju genijalnost kada je su u pitanju dizajn i izrada cipela, predmet žudnje žena širom svijeta
594 pregleda 1 komentar(a)
Cipele sreće Amine Muadi, Foto: Instagram
Cipele sreće Amine Muadi, Foto: Instagram
Ažurirano: 13.11.2018. 10:31h

Kreativnost, ženstvenost i osjećaj za estetiku, jesu sinonimi koji mnogi modni kritičari vezuju za ovu mladu ali vrlo inovativnu i preduzimljivu dizajnerku, koja je vlastitom markom Oscar Tiye (Oskar Taj) podigla eleganciju i glamur na posebni nivo.

Uticaj orijentalnog, u kombinaciji sa italijanskom modnom diktaturom i urbanim stilom Njujorka, gdje se susreću minimalne linije sa novim idejama Amine Muadi, genija za dizajn i izradu cipela.

Amina je svoje znanje o modi usavršila na prestižnom univerzitetu IED ("Istituto Europeo di Design") u Milanu, gdje je ubrzo nakon završenih studija počela raditi kao stilistkinja.

Kasnije se preselila u Njujork, koji joj je donio mnoga lijepa iskustva, i imao jak uticaj kada je u pitanju njena stvaralačka kreativnost.

Oscar Tiye (Oskar Taj) – mješavina glamuroznog i istočnjačkog, linija je cipela u kojoj je istaknuta želja dizajnerke da se svaka žena koja nosi njene "Oscars" salonke osjeća kao na tronu svijeta.

Tiye, jeste antička egipatska kraljica, kojoj je kralj na dan njihovog vjenčanja, darovao neobičan poklon - posebnu vrstu insekta koji su faraoni u to vrijeme smatrali simbolom besmrtnosti. Upravo u ovoj priči, Amina je pronašla inspiraciju za njen logo.

"Kada nosim svoje cipele, osjećam neizmjernu sreću. One su popit magije.Vjerujem u legende, ne znam da li je ova istinita, ali se nadam da se svako dok ih nosi osjeća isto kao i ja-magično!"

2018, lansira novu kolekciju "Eponymus", u kojoj je pronašla svoj identitet – jednostavno i minimalno u dodiru sa luksuzom.

Secretive ? @aminamuaddiofficial @netaporter #TheNETSET #ad

A post shared by Giorgia Tordini (@giorgiatordini) on

Skulpturalna peta sa geometrijskom bazom, moderna silueta ukrašena Svarovski kristalima, svojeručni je potpis inovativne dizajnerke.

Ovi glamurozni modeli, ručno su izrađeni u Italiji od najfinijih tkanina i materijala. Koncept je kreirati cipele čija potpetica neće biti visočija od 9,5 cm, čineći ih prilagodljivim za svako doba dana i noći

Udobnosti su dale novi smisao-ne odricati se svojih omiljenih cipela, ni u kojoj prilici.

U svom pariskom studiju, u kojem radi na kolaboraciji sa velikim brendom Alexandre Vauthier (Votje), pronalazi nadahnuće za svoje naredne avanture.

Nedavno je sarađivala i sa mladim tandemom Atiko, Đorđom Tordini i Đildom Dambrozio, koje su svoju odjeću "sa tavana" upotpunile ovim luksuznim asesoarom, čineći "Atiko djevojku" još ženstvenijom.

Girlfriends in @maisonvalentino.

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddi) on

"Potpetice sreće" omogućavaju koračanje kroz vrijeme, trendove i ličnosti. Od davne 1920. kada je u Parizu nastao Art Deco, stil vizuelnih umjetnosti, u kojem se ogleda ova kolekcija, sve do autentičnog stila Njujorčanke čiji stav i način života svrstava na listu žena čijoj smjelosti se divimo i zbog kojih na ulici zastajemo u hodu.

Bonus video: