Diorova princeza sa ulica Tel Aviva: Konačno ću imati svoju sobu i čisto kupatilo

Dugonoga, visoka ljepotica, sa podignutim jagodicama, dugom plavom kosom i prodornim plavim očima nije imala nikakvo iskustvo u modelingu prije nego što je potpisala ugovor sa “Diorom”
82 pregleda 0 komentar(a)
Sofija Mečetner
Sofija Mečetner
Ažurirano: 02.08.2015. 15:40h

Lijepa Izraelka Sofija Mečetner novo je lice poznate modne kuće “Dior”. I ništa tu ne bi bilo čudno da Sofija nema samo 14 godina i da do juče nije bila siromašna djevojčica sa ulica Tel Aviva.

Njena modeling priča počela je tako što ju je modna agencija iz Izraela poslala u Pariz da okuša svoju sreću na jednoj od ne toliko važnih audicija. Njene nade su, međutim, brzo srušene, jer je Sofija odmah odbijena zbog svojih godina. I dok je sa direktorkom izraelske agencije "Roberto" Rotem Gur čekala na let da se vrati kući, u jednom od pariskih butika srela se sa šefom modne kuće “Dior” Rafom Simonsom.

"Kada sam je prvi put vidjela znala sam da je nešto posebno. A kada sam u tom butiku ugledala Simonsa, uzela sam je za ruku i pitala da li zna ko je to. Pitali smo ga da li Sofija može da se slika sa njim. Ono što se dogodilo nakon toga je nevjerovatno. On je pozvao agenciju koja je Sofiju odbila, a zatim i kasting direktora 'Diora' da mu kaže za Sofiju", ispričala je za “Daily Mail” Rotem Gur.

Već nakon nedjelju dana Sofiji je ponuđeno da se pojavi na pisti na Nedjelji mode za “Dior”, kao i dvogodišnji ugovor na 170.000 funti. I eto je - četrnaestogodišnja djevojčica u dugoj bijeloj haljini, dovoljno providnoj da se ispod nje naziru njene grudi, otvorila je “Diorovu” reviju i postala megapopularna.

Uprkos društvima za zaštitu prava djece, koja su odmah glasno reagovala zbog njenih godina, karijera Sofije Mečetner krenula je da se nezaustavljivo penje. Priča moderne Pepeljuge počela je u predgrađu Tel Aviva, gdje je odrasla kao najstarije dijete ruskih imigranata. Otac, koji je radio kao građevinski radnik i majka Ksenija Mečetner-Sinenko razveli su se 2011, kada je Sofija imala samo 10 godina, a ona i njeni brat i sestra ostali su da žive sa majkom koja je radila nekoliko poslova kako bi sastavila kraj s krajem. Sofija je nakon škole priskakala u pomoć iako je njena majka bila protiv toga.

"Ona je željela da mi pomogne. Čistila je sa mnom ulaze zgrada i pazila stare ljude. A trebalo je da se igra ili da izađe sa društvom. Živjela je zaista težak život", ispričala je Ksenija Mečetner-Sinenko.

"Ja sam mogla u toku nedjelje da zaradim najviše 170 funti, morala sam sama da podižem djecu. Veoma je teško", dodala je Sofijina mama.

Porodica je bila veoma siromašna, a ponekad nisu mogli da priušte ni običan kornflejks. Kuća u kojoj su živjeli bila je mala i majka je morala da spava na sofi, dok je Sofija svoju sobu dijelila sa bratom i sestrom, o kojima je vodila računa, vraćala ih iz škole i kuvala im. Pred polazak u Pariz Sofijin krevet se slomio i spavala je na dušeku na podu.

Dugonoga, visoka ljepotica, sa podignutim jagodicama, dugom plavom kosom i prodornim plavim očima nije imala nikakvo iskustvo u modelingu prije nego što je potpisala ugovor sa “Diorom”.

Sofija namjerava da obavezno, uz karijeru, završi i školu

Četrnaestogodišnja Sofija kazala je da namjerava da završi školu, uprkos brojnim putovanjima za Pariz tokom sljedeće dvije godine. Biće ih najmanje osam.

"Veoma mi je važno školovanje. Znam da sam jako mlada i da ću uvijek, do svoje 18. godine morati da imam pratioca", rekla je Sofija Mečetner i dodala da je sav novac koji je dobila ugovorom dala svojoj majci.

"Preselićemo se u veći stan i konačno ću imati svoju sobu, veći dnevni boravak, lijepu kuhinju i čisto kupatilo", nada se novo lice svjetske visoke mode.

Bonus video: