Gotje se nada da će imati vremena da obiđe Crnu Goru

""Žan Pol je vrlo srećan zbog dolaska u Crnu Goru, a dokaz je činjenica da je ovdje došao lično, što zaista ne mora da radi"
103 pregleda 3 komentar(a)
Žan Pol Gotje, Aleksandar Stjepčević, Foto: Twitter
Žan Pol Gotje, Aleksandar Stjepčević, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.07.2015. 20:18h

Jedan od najvećih kreatora svijeta mode Žan Pol Gotje stigao je u Crnu Goru, a svoju novu ljetnju kolekciju će predstaviti sjutra na kotorskoj Smotri mode, koju organizuje beogradska modna agencija "Fabrika".

Detalje revije, kao ni mjesto boravka čuvenog dizajnera nismo mogli saznati od PR-a "Fabrike" Ivane Rajković, koja je objasnila da tako nešto ne može otkriti zbog bezbjednosti. Ona je objasnila da Gotje većinu svog vremena provodi pripremajući svoju reviju.

"Mnogi vjerovatno misle da je on imao hrpu zahtjeva uoči dolaska u Crnu Goru. Jer, to je sada trend, tako danas rade muzičke i druge zvijezde. Istina je, međutim, da je jedini njegov zahtjev bio da mu omogućimo normalne uslove za rad, jer on dva dana pred reviju uvijek provodi u velikom poslu. Priprema modele, odjeću, ambijent... Nije imao pretjerane prohtjeve, do sada se pokazao kao vrlo pristupačna i normalna osoba", objasnila je Rajković. Gotjeovi utisci su, kaže, sjajni.

Gotje se na Tviteru pohvalio da je imao priliku da se sastane sa gradonačelnikom Kotora Aleksandrom Stjepčevićem.

"Žan Pol je vrlo srećan zbog dolaska u Crnu Goru, a dokaz je činjenica da je ovdje došao lično, što zaista ne mora da radi. Mnogo je istraživao o vašoj zemlji, ali jednostavno nije znao da je Crna Gora tako lijepa. Ta ljepota je i glavni razlog njegovog dolaska. Generalno je veoma zadovoljan i uživa u boravku, a nada se da će, kada završi sa revijom, iskoristiti neko vrijeme da obiđe najljepša mjesta Crne Gore", otkrila je Rajković. Prethodno je direktorka "Fabrike" Vesna Mandić objasnila da Gotje neće biti plaćen za svoj dolazak na Smotru mode i "da on ne traži novac, niti prodaje svoje ime na taj način".

Ovogodišnja Smotra mode biće održana ispred katedrale Svetog Tripuna, a, osim Gotjea, svoje modele će na njoj predstaviti i italijanski kreator Antonio Grimaldi, kao i crnogorska kreatorka Anastazija Miranović.

Bonus video: