Crnogorske ljepotice ponovo zakinute

Vlasnik licence, beogradska agencija Miss Yu, na takmičenja redovno šalje srpske, ali ne i predstavnice Crne Gore
165 pregleda 3 komentar(a)
Nikoleta Jovanović, Foto: Facebook
Nikoleta Jovanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.12.2014. 15:47h

Crna Gora, uprkos ranijim obećanjima MissYu agencije iza koje stoje Vesna Da Vinča i Milanka Đorđević, ni ove godine neće imati predstavnicu na svjetskom takmičenju u ljepoti Miss Universe koji će se održati u 25. januara u Majamiju. Do promjene je došlo u posljednjem momentu, jer se do prije mjesec dana za izbor spremala Baranka Nikoleta Jovanović, kojoj nije bilo suđeno da na ovo takmičenje ode ni prošle godine.

Jovanović koja je na izboru za mis Crne Gore 2013. osvojila drugo mjesto, trebalo je da učestvuje na izboru za Mis univerzuma, ali je diskvalifikovana zbog toga što nije imala dovoljno godina. Iako su “Vijesti” po održavanju izbora za mis Crne Gore upozorile čelnice beogradske agencije na to, Da Vinča i Đorđević su ignorisale pravila svjetskog takmičenja, pa je te godine Mis Crne Gore izostala, a Nikoleti je obećano da će ići sljedeće godine.

Ipak, prije nekoliko dana na zvaničnom sajtu missuniverse.com, objavljen je spisak učesnica, a na njemu nije bilo mis Crne Gore, a Milanka Đorđević je “Vijestima” potvrdila da je to tačno, jer su odlučili da

“Nikoletu pošalju na izbor za Miss Earth (Mis planete)”, takmičenje koje po nepisanom pravilu zapravo pripada trećeplasiranoj djevojci.

“Pošto smo dobili pravo da se prvi put neko iz Crne Gore prijavi na izbor za Miss Earth, koje prerasta u veliko takmičenje, pa smo se mi sa Nikoletom dogovorili da gađamo to takmičenje, kao nešto što je budućnost i perspektivnost i na kojem mislimo da ona ima veliku šansu. To je razlog”, objasnila je Đorđević.

Na pitanje zašto Maja Čukić, koja je na izboru za mis Crne Gore 2014. osvojila lentu prve pratilje nije poslata na Mis univerzuma, ona je kazala da ova djevojka još nije spremna.

Maja Čukić

“Ona se spremna za taj izbor, ali za 2015. I organizatori tog takmičenja su prolongirali datum, pa se izbor za 2014. održava u januaru, a iste godine će biti održan i za tekuću”, tvrdi ona. Đorđevićeva je objasnila i zbog čega MissYU agencija na Mis planete nije poslala trećeplasiranu Katarinu Šećković, a Jovanović po prvobitnom planu na Mis univerzuma.

“Zato što je Nikoleta baš pripremljena, a iz iskustva, jer se Srbija prošle godine plasirala u top 5 i da ne budemo neskromni idemo na pobjedu”, kazala je ona, dodajući da će ona ići na takmičenje tek krajem 2015. mjeseci, jer je kako su Vijesti primijetile izbor za Miss Earth za 2014. već održan 29. novembra.

Đorđevićeva je istakla da su dobili “vjetar u leđa” za takmičenje za Mis planete, jer im je portal Missology obećao podršku, kada je Jovanović u pitanju.

Osim prošle i ove godine, Crna Gora ni 2009. nije imala predstavnicu na izboru za Mis univerzuma, jer i tadašnja drugoplasirana Nikolina Lončar nije imala dovoljno godina.

Beogradska agencija MissYU ima licence za najprestižnija svjetska takmičenja ljepote za Srbiju i Crnu Goru. Za razliku od Crne Gore, čije predstavnice redovno idu samo na izbor za Mis svijeta, Srbija se redovno predstavlja na svim takmičenima pomenutim u tekstu.

Jovanovićeva: Biću uspješna na Miss Earth

Nikoleti Jovanović ipak ne smeta što neće otići na izbor Mis univerzuma, kao ni to što će se na Miss Earth predstaviti skoro dvije godine nakon što je osvojila lentu. Ako Miss YU opet ne promijeni plan.

“Sa roditeljima sam bila na razgovoru sa kompanijom i zaključili smo da je mnogo bolji poziv za mene upravo mis planete, koje je preraslo u veliko takmičenje za koje je interesovanje mnogobrojnih zemalja sve veće”, kazala je Jovanović. “Procjene moje kompanije su da će moj uspjeh na takmičenju Mis planete biti veliki. Radujem se ukazanom povjerenju i čast mi je što ću baš ja biti prva koja će zvanično predstavljati svoju zemlju na prestižnom planetarnom takmičenju ljepote, humanosti i ekologije, iako sam se dvije godine pripremala za takmičenje Mis univerzuma”, dodala je ona.

Jovanovićeva je kazala da će datum i mjesto održavanja biti poznati u martu i da se već sad veoma raduje.

“Mnogi mediji su mi već pisali, raduju se učešću Crne Gore i drago im je što sam to ja. Skoro sam dobila poruku od Missology portala da će mi biti podrška i da će pratiti sve moje aktivnosti i pripreme za to takmičenje”, otkrila je ona.

“Srbija je prošle godine ušla u top 5 i poučeni tim iskustvom pripremamo se za sam vrh Crne Gore na ovom prestižnom takmičenju. Od svih vas tražim podršku da svi zajedno donesemo titulu”, kazala je ona.

Bonus video: