Djevojka koja živi svoj san: Nataša Novaković

Zakazano je humanitarno veče za koje sve misice donose nacionalne poklone iz svoje zemlje
594 pregleda 6 komentar(a)
Nataša Novaković
Nataša Novaković
Ažurirano: 23.11.2014. 08:16h

Crnogorska ljepotica Nataša Novaković, u četvrtak ujutru otputovala je za London gdje će se do 14. decembra pripremati za finalno veče izbora za Mis svijeta sa ostalim djevojkama iz 125 zemalja.

U razgovoru za “Vijesti”, ona je prije odlaska otkrila svoja zaduženja tokom boravka u Velikoj Britaniji, očekivanjima, kao i koliko se pripremila do sada.

“Završne pripreme su razlog zbog kojeg sam došla ranije u Beograd, prije odlaska u London, kako bi me u agenciji MissYu uputili na sva dešavanja koja će biti organizovana u Londonu i šta će biti moja zaduženja tamo, kako bih mogla da razmislim o svemu tome i da se pripremim”, objasnila je ona.

Nataša je u Beogradu imala posljednje probe i ispravke haljina koje će nositi na raznim događajima i koktelima koji će biti organizovani gotovo svake večeri, a ona je ispričala i šta se od nje i ostalih misica očekuje.

“Biće organizovani intervjui sa žirijem, kao i novinarima, naši nastupi, nacionalne igre, takmičenje za mis talenta, mis sporta... Imaćemo pripreme za finalno veče, spremanje koreografije, kao i pjesme koju ćemo izvoditi i to je ono što ćemo sve zajedno da radimo”, priča mis Crne Gore.

Novaković će svakako imati priliku da obilazi interesantna mjesta u Londonu, ali pored toga imaće i druga zaduženja.

“Biće i veče gdje ćemo predstavljati svoje zemlje, tako da imam priliku da promovišem Crnu Goru kao turističku destinaciju. Ja sam već dobila raspored u kojem je ispunjen svaki dan i u kojem je isplanirano šta ću da radim od 18. novembra do 16. decembra”, ispričala je ona.

“Tokom priprema će biti i puno dobrotvornih aktivnosti u kojima ćemo učestvovati. Zakazano je humanitarno veče za koje sve donosimo nacionalne poklone iz naše zemlje i tada će biti održana aukcija gdje će svaka djevojka opisivati ono što je donijela, a sav novac od prodaje poklona otići će u humanitarne svrhe”, pojasnila je misica.

“Miss World je jedna od najvećih humanitarnih organizacija i veoma mi je drago što ću biti dio toga, makar na taj neki kratki period”, dodala je Novaković, koja je kao poklon za dobrotvorno veče ponijela dio crnogorske nošnje, odnosno žensku košulju i pojas.

“Među tim specijalnim večerama, biće organizovano i Dance of the World veče, tokom kojeg ću odigrati jedno od crnogorskih kola u nošnji”, najavila je misica, koja će u okviru takmičenju u talentu pred žirijem i publikom pjevati.

“Otpjevaću istu pjesmu koju sam ranije postavila na Youtube kanalu, jer sam se za nju spremala veoma dugo. To je 'I Dreamed a Dream', iz mjuzikla 'Jadnici'. Prilikom izvođenja te pjesme nosiću haljinu crnogorske kreatorke Nade Koljenšić, koja je veoma svečana, pa će sve biti efektno”, pojasnila je ona.

Nataša će i prilikom predstavljanja na finalnoj večeri, tokom defilea u svečanim toaletama, nositi model koji je takođe dizajnirala Koljenšić, a o njenom radu Novaković ima samo riječi hvale.

“Haljine su zbilja božanstvene, ja nemam druge riječi za njih”, tvrdi ona.

Sve misice će u narednim danima imati organizovane trunire u raznim sportovima, a najbolja od njih biće proglašena za mis sporta.

“Ja sam se oprobala u mnogim sportovima, tako da ne znam konkretno u kojem sam najbolja, ali mogu se pohvaliti dobrim takmičarskim duhom, pa mislim da će mi to pomoći da bolje prođem”, uz smijeh je kazala Novaković, koja priznaje da već sada ima tremu.

“Ne znam kako će tek da bude sjutra ili pred finalno veče, ali nadam se da će sve biti kako treba. Ta trema je prisutna vjerovatno zato što želim da dam sve od sebe i što bolje se predstavim, kao i svoju zemlju”, zaključuje ona.

Ne očekuje previše da se ne bi razočarala

Sudeći prema njenim riječima, mis Crne Gore ne očekuje previše, kako se ne bi razočarala.

“Iskreno, ulazak u top 10 ili čak i sama pobjeda su velika očekivanja i ne želim da se razočaram. Naravno daću sve od sebe, pa ako i dođem do nekog većeg plasmana proslavićemo, ako ne, šta da radimo, dali smo sve od sebe”, skromno kaže ona.

Novaković je student Medicinskog fakulteta u Podgorici, ali zbog takmičenja u ljepoti ne zapostavlja previše obrazovanje i obaveze vezane za ispite.

“Trenutno su mi dva najznačajnija predmeta anatomija i histologija, koji su u dva semestra, tako da iz toga imam samo drugi kolokvijum kada se vratim. Spremaću histologiju u toku slobodnog vremena, već je i sad spremam, a anatomija mi je u drugom semestru”, pohvalila se ona.

Kada je u pitanju skoro jednomjesečno odsustvo sa fakulteta, ona kaže da profesori imaju razumijevanja.

“Kažu mi da su to dvije nespojive stvari, ali opet s obzirom na to da su imali priliku da me upoznaju i zadovoljni su mojim dosadašnjim radom, pružili su mi podršku kada je odustvo u pitanju, kako bih kada se vratim mogla da nastavim istim tempom”, istakla je ona.

Bonus video: