Modne kreacije za sva vremena

182 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2014. 08:48h

Na modnoj manifestaciji “14. Fashion Connection”, koja se sinoć održala u Šipčaniku, vinskom podrumu “13. jul Plantaže”, prisutni su imali priliku da pogledaju kreacije Bojane Rosić iz Bara, srpskih dizajnerki Biljane Tipsarević i Kristine Bekvalac, kao i brenda Sherri Hill, čiji su modeli otvorili veče.

Kolekciju "Don’t let the Dress Wear You'", premijerno je predstavila Novosađanka Kristina Bekvalac, a društvo i podršku pružile su joj sestre Dragana i Nataša.

Dizajnerka nije odoljela tome da i sama uživa u predstavljanju kolekcije pa je odlučila da mjesto u bekstejdžu zamijeni onim u publici, a u tome joj se pridružila i pjevačica koja je glasno bodrila sestru.

Nakon toga, publika uživala u kreacijama Biljanje Tipsarović objedinjene pod nazivom "Timeless Chic".

"I ovoga puta koristila sam svilu, čipku, a novitet su kaputi od kašmira, kompleti od tvida, a tu su i koktel haljine koje imaju detalje od kože, vjenčanice", pojasnila je Tipsarević, ističući da je ostala dosljedna svom stilu.

"Volim vanvremenski dizajn i trudim se da se ne povinujem modnim trendovima, jer želim da dama koja danas obuče moju haljinu, može da je nosi i za deset godina. Iz tog razloga mi je veoma bitan kvalitet izrade i izbor materijala", kazala je ona za Vijesti.

"Nisam za to da žene prate modne trendove po svaku cijenu, već da ostanu dosljednje sebi i svom stilu, da to što nose bude u skladu sa poslom kojim se bave, karakterom i da im dobro stoji", pojasnila je Tipsarević, inače supruga tenisera Janka Tipsarevića.

Ona je otkrila da joj popularnost njenog supruga olakšava uspjeh u dizajnu, jer ima dodatnu reklamu.

"Sigurno da pomaže, to je normalana stvar kada imate uz sebe osobu koja je javnosti već poznata po svojim sjajnim poslovnim rezultatima. U tom PR smislu sigurno da puno pomaže. On je meni najveća podrška i ja sam mu veoma zahvalna na tome. I ja njega podržavam u njegovom poslu, što je sasvim normalno, u skladnom braku", ispričala je kreatorka.

"Sa druge strane je i teže jer ljudi gledaju i analiziraju svaku sitnicu i od nas se u startu očekuje mnogo više nego od drugih i ne opraštaju nam se greške", dodala je ona.

Na kraju večeri, prvi put se publici predstavila kreatorka Bojana Rosić.

"Naziv moje kolekcije je 'Lady', namijenjena je jakim i samouvjerenim ženama, a koje ne moraju da izgledaju veoma atraktivno. Ipak haljine prate liniju tijela i rađene su u tamnim nijansama", ispričala je Rosić i otkrila da je na kolekciji radila godinu dana.

Prisutni su tokom večeri mogli da vide i posljednje modele sunčanih naočari “Optotim”; kao i nakit Esther Fine Jewelry, koji su bili ukombinovani sa modelima pomenutih kreatorki.

Zaštitno lice 14. Fashion Connectiona bila je Ana Vukasović, za frizuru i šminku bili su zaduženi tim Zorana Vukčevića, odnosno Ljubica Bulatović, a kreacije su nosili modeli iz Crne Gore i Srbije.

Galerija

Bonus video: