Džon Galijano na čelu Maison Martin Margiele

"Džon je jedan od najvećih i najoriginalnijih talenata svih vremena, neko ko je uvijek izazivao i unosio inovacije u svijet mode. Jedva čekam njegov povratak", kazao je Renco Roso, vlasnik "Margiele"
0 komentar(a)
Džon Galijano, Foto: Beta/AP
Džon Galijano, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2014. 15:53h

Kontroverzni modni kreator Džon Galijano dobio je novi posao kao kreativni direktor pariške modne kuće "Maison Martin Margiela", tri godine nakon mu je "Christian Dior" dao otkaz zbog antisemitskih izjava.

"Džon je jedan od najvećih i najoriginalnijih talenata svih vremena, neko ko je uvijek izazivao i unosio inovacije u svijet mode. Jedva čekam njegov povratak i stvaranje modnog sna kakav samo on može da kreira. Želim mu da ovdje pronađe svoj dom", kazao je Renco Roso, vlasnik "Margiele".

Abraham Foksman, nacionalni direktor Antiklevetničke lige, kazao je za WWD da se Galijano zaista potrudio da se iskupi za svoje riječi.

"Trudio se da se izvini, da se popravi, da prošlost ostavi iza sebe. Mislim da je vrijeme da krenemo dalje. Ako je ovo mjesto gdje može da uspije, želim mu sve najbolje", kazao je on.

Bonus video: