Kako da odaberete pravi fitnes centar?

0 komentar(a)
vježbanje, Foto: Shutterstock
vježbanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.09.2014. 13:37h

Vjerovatno ste se nebrojeno puta pogledali u ogledalo konstatujući da niste zadovoljni svojom linijom. Pozovite komšinicu ili kolegenicu jer u društvu se lakše vježba i uputite se pravo u fitnes centar.

Uz pomoć ovih savjeta ćete lakše odabrati fitnes centar po sopstvenim mjerilima i potrebama.

Obratite pažnju na izgled recepcije

Prijemni pult (recepcija) odgovoran je za prvi utisak o fitnes centru, koji je često presudan za odabir kluba. Recepcija mora da bude uočljiva, trebalo bi da ostavlja dobar vizuelni utisak, a pre svega je neophodno da bude uredna. Ukoliko je na prijemnom pultu nered, možete samo da zamislite kako je u klubu. Svaku firmu čine njeni zaposleni i oni bi trebalo da imaju odgovor na sva vaša pitanja u vezi sa treningom, procedurom oko upisivanja u klub, kao i ostalim pogodnostima koje nudi fitnes centar. Ukoliko ste prvi put u klubu, lijepo bi bilo da vam osoblje pokaže prostorije i upozna vas sa trenerom.

Upoznajte se sa fitnes trenerima

Poslije upoznavanja sa osobljem sa prijemnog dijela, sigurno ćete se zapitati ko vodi računa o vježbanju u teretani i ko će voditi vaše treninge. To svakako moraju da budu obučeni ljudi, ljubazni i strpljivi. Treneri u fitnes centru su osobe koje su najkompetentnije kada je riječ o vježbanju i zdravoj ishrani. Vaš novi lični trener je osoba koja će vas provesti kroz uvodni trening. Uz grupne ili personalne trenere, dobro je ako vaš novi fitnes centar ima i fizioterapeuta, nutricionistu i lekara opšte prakse, koji će vas savjetovati i odgovarati na vaša pitanja u vezi sa zdravljem i ostalim temama iz oblasti fitnesa.

Krenite u svlačionicu U svlačionici se provodi gotovo 20 odsto cjelokupnog vremena u klubu što, priznaćete, nije malo. Stoga ove prostorije, prije svega, moraju biti čiste, prostrane i sa dobrim rasporedom ormarića za odlaganje ličnih stvari.Provjerite šta sve nudi fitnes centar Ponuda fitnes centra jedan je od njegovih glavnih aduta. Prije svega, to su grupni, dobro raspoređeni treninzi, raznovrsne sprave u teretani, razne vrste masaža, savjeti nutricioniste, itd. U nekim fitnes centrima nude se i usluge čuvanja djece. Što je ponuda raznovrsnija, biće vam prijatnije da vježbate.Dobro razmislite o lokaciji fitnes centra Bilo bi dobro da se vaš fitnes centar nalazi na dobroj i atraktivnoj lokaciji. Ukoliko živite u velikom gradu, važno je da je blizu mjesta gdje stanujete ili radite.Pogledajte sprave za vježbanje Sprave na kojim vežbate takođe igraju značajnu ulogu prilikom izbora kluba. Preporučljivo je da budu nove jer se neće kvariti i nisu rasklimane. U svakom slučaju, moraju biti raznovrsne jer je veoma važno da se prilikom vježbanja radi sa svim grupama mišića. Sprave moraju biti ispravne, a rekviziti uredni i lijepo složeni.

Bonus video: