Pobijedila na izboru ljepote u Danskoj: Uvijek će isticati crnogorske korijene

Lakočević je proglašena za jednu od četiri najljepše djevojke iz Danske, pa će godinu dana nositi titulu mis supernacional
82 pregleda 14 komentar(a)
Anđela Lakočević, Foto: Privatna arhiva
Anđela Lakočević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.08.2014. 12:21h

Ljepotica crnogorskog porijekla Anđela Lakočević na takmičenju Miss Queen of Sckandinavia, koje se u Kopenhagenu održalo u subotu, proglašena je za jednu od četiri najljepše Dankinje, a osvojila je i titulu za mis supernacional 2014.

“To znači da ću ići na internacionalno takmičenje u Poljskoj gdje ću predstavljati Dansku. Na tom izboru će učestvovati djevojke iz 80 zemalja, a biće održano 5. decembra”, otkrila je za “Vijesti” Lakočević. Ona je istakla da je veoma zadovoljna organizacijom održanog izbora i da su njeni utisci sa takmičenja veoma lijepi.

“Prije nego što je šou počeo imala sam tremu, ali kada smo nekoliko puta prošetale i predstavile se, nisam imala vremena da razmišljam o tome”, kaže ona. Lakočević je istakla i da je bila veoma srećna kada su je proglasili za mis supernacional, a otkrila je i da su joj ubrzo stigle čestitke i od ostalih članova porodice, ali i prijatelja i rodbine.

“Svi su bili srećni i ponosni. Drugarice su vrištale, svi su mi čestitali...”, prisjeća se ova ljepotica.

Lakočević je dospjela među 20 finalistkinja zahvaljujući čitaocima časopisa “Extra Bladet”, a nakon toga u novom Internet glasanju prošla je nekoliko krugova i dospjela do pet najljepših po mišljenju publike. Ipak u tom glasanju nije pobijedila, ali joj nije žao jer je pobjednica dobila samo ulazak u top deset.

“To glasanje je služilo samo za direktan ulazak u top 10, tako da je meni čak i draže što sam to ostvarila zahvaljujući žiriju, a ne glasovima, između ostalih i porodice i prijatelja”, iskrena je ona.

Iako je rođena u Danskoj, gdje se školuje i živi Lakočević ne zaboravlja svoje crnogorske korijene, pa koristi priliku da to istakne u svakoj prilici, a kako kaže, to će nastaviti da radi i dalje.

“Kad god se budem predstavljala i kada me budu pitali odakle sam, reći ću da sam iz Danske, ali da sam porijeklom iz Crne Gore”, obećala je ona, a potom otkrila i kako se predstavila na finalnoj večeri u subotu.

“Rekla sam da sam srećna što dolazim iz jedne od najljepših zemalja na svijetu Crne Gore, ali i što sam rođena u najsrećnijoj državi Danskoj. Istakla sam da mi je Danska pružila hrabrost za život i sreću, te da mi je Crna Gora dala balkansku vatrenost, kao i ljepotu, a na žiriju je da odluči da li je to tako”, prepričala je ljepotica koja je na kraju i dobila potvrdan odgovor.

Žiri na izboru za ljepoticu Danske činili su organizatorka tog takmičenja Jozefina Helbrand, direktor Max Factor šminke za Dansku Mina Ingerslev, stilista Keni Aleksander i dizajnerka nakita i voditeljka, koja je bila i domaćin Evrovizije održane u toj zemlji, Anja Stensig.

Bonus video: