Izbor za mis Albanije u Ulcinju: Djevojke stigle, para nema

Prvi čovjek Ulcinja, ipak, kaže da će sve biti spremno na vrijeme i obećava istinski spektakl za 31 učesnicu i goste
129 pregleda 145 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 08:50h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka ovih dana muku muči kako da obezbijedi deset hiljada eura organizatorima izbora za mis Albanije koje je obećao kada je „upirao“ i uspio u namjeri da u svoj grad dovede najljepše žene susjedne države. Spektakl na Velikoj skeli na Pristanu biće održan u petak veče a ljepotice, koje su stigle prije tri dana, za lokalnu vlast, ispostavilo se, došle su u zao čas.

Sud je u sporu između „Partizanskog puta“ i Opštine Ulcinj, presudio u korist Beograđana, pa se prvi čovjek grada u međuvremenu suočio sa blokadom računa zbog duga od više od pola miliona eura na ime kamata glavnih potraživanja koja datiraju od prije više od dvije decenije. Zbog toga je Đeka bio primoran da u pomoć pozove lokalne biznismene koji baš i nijesu bili široke ruke- do juče u podne na poseban žiro-račun Opštine predviđen za donacije povodoma izbora, uplaćeno je nešto više od pet hiljada eura.

“Do petka ćemo ispuniti svoje obaveze i vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u istinskom spektaklu”, kazao je Đeka juče “Vijestima”.

On je naveo da je pozive za prisustvo uputio na brojne adrese visokih crnogorskih zvaničnika, ambasada i državnika iz okruženja. Sa indignacijom je odbacio optužbe dijela javnosti da je u pitanju provokacija.

“U pitanju je promocija ulcinjskog turizma. Tu će biti sigurno više hiljada gostiju iz zemlje i okruženja. I kome može da smeta to što će ti posjetioci te noći ostaviti novac u našem gradu i upoznati se sa njegovim istorijskim, tradicionalnim i turističkim vrijednostima i potencijalima”, kazao je Đeka.

On je ranije “Vijestima” rekao „da bi neki htjeli da nas vrate u devedesete“.

“Već sad vidimo da je to bio dobar potez. Djevojke su smještene u „Ulcinjskoj rivijeri“ i snimile su reklamni spot koji se vrti u zemljama okruženja i promoviše naš turistički proizvod”, kazao je Đeka.

Ljepotice Albanije, njih 31, smještene su u hotelu Olimpik na Velikoj plaži po promotivnim cijenama. Ipak, u ulcinjskom hoterlijeru, bili su više nego škrti na riječima po pitanju popularnih gošći.

“Učesnice Miss Albania smještene su u hotelu „Olympic“. Njihov dolazak je organizovala i finansira Opština Ulcinj. O marketinškim efektima nijesmo mjerodavni da govorimo jer nijesmo uključeni u organizaciju samog događaja, plasman vijesti i reklama.. Kao hotel, tu smo da pružimo usluge hrane i smještaja i svi gosti kod nas su uvijek dobrodošli i domaćinski dočekani- piše u odgovoru na pitanje “Vijesti” kako u “Rivijeri” doživljavaju boravak najljepših djevojaka Albanije.

I čuveni direktor fotografije na RAI, Franko Ferara trebalo je sinoć da stigne u Ulcinj gdje će prisustvovati izboru za mis Albanije. Kako je kazao Đeka, Ferara će kreirati scenu na Velikoj skeli gdje će biti održan izbor.

“Ferara će i nakon izbora ostati naš gost još nekoliko dana. Dogovorili smo se, pored ostalog, da uradi projekat osvjetljenja zidina Starog grada”, rekao je Đeka.

Galerija

Bonus video: