Neobavezne frizure su u modi

Glavni trend u svijetu frizura je kratka kosa i to bob dužine do ramena koji se nosi u mokrim loknama, blagim talasima
241 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 18:12h

Mokre lokne, zalizana punđa, ležeran rep... glavni trendovi ove sezone za tople dane kada je kosu teško "ukrotiti".

Ležeran visoki rep

Svi već znamo da sunce čini kosu suvom i svjetlijom, teškom za održavanje. Tada najlakši način da stilizujete svoju kosu je da je podignete u rep. Za razliku od prethodnih sezona kada je u modi bio niski rep, ovog ljeta daleko poželjniji look će biti visoki rep koji ne mora da bude tip top sređen. Čak je preporučljivo da ga nosite blago pričvršćenim na tjemenu i s ponekim puštenim ramenom.

Ukoliko vam je kosa baš suva i bez sjaja potrudite se da je s maskama i kremama vratite u život.

Pletenica

Zabavna ljetnja forma pletenice je opet u modi. Bez obzira na dužinu, ovaj vid frizure je moguće brzo napraviti a krajnje je praktičan jer sklanja kosu s lica i pristaje uz skoro sve kombinacije.

Ukoliko imate bob kao i polovina planete i tada možete da napravite pletencu s tim da će ona više izgledati kao neki casual rep.

Zalizana punđa

Frizura koja je svakog leta IN je zalizana, mala punđa koju po običaju svi nosimo nakon kupanja, ili napornog dana koji nas je prilično oznojio. Ova punđa ne mora da bude perefktna. Mali nesklad je poželjan.

Svi koji imaju kratku kosu mogu da zavežu rep i onda polako oko gumice da uvrnu rep formirajući punđu. Oni sa dužom mogu odmah cijelu kosu da uvrnu oko tjemena i uhvate je sa gumicom.

Natapirana kosa

Iz sezone u sezonu stilovi frizura se smenjuju na tronu trendova, ali jedna od frizura koja opstaje već decenijama je slavna BB frizura koju je legenda francuskog filma i stila nosila u paru sa jednostavnim komadima ali i formalnim, elegantnim kreacijama.

Glavni look iz sedamdesetih možete vrlo lako da imate: pustite kosu da vam poraste do malo iznad grudi, posjetite frizera i dajte mu da vam blago stanji krajeve a onda sa sprejem i češljem blago natapirajte kosu i gotovi ste.

Mokri bob

Glavni trend u svijetu frizura je kratka kosa i to bob dužine do ramena koji se nosi u mokrim loknama, blagim talasima i ako baš volite: pramenovima. Što jednostavnije ošišan, A forma je glavni trend a na vama je samo da ukoliko imate ravnu kosu, s figarom ili viklerima oblikujete blage talase.

Galerija

Bonus video: