Izbor za mis Crne Gore biće održan u avgustu

Posljednjih godina termini se stalno pomjeraju, a jednom takmičenje nije ni održano
14 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2014. 18:47h

Izbor Mis Crne Gore i ove godine će biti pomjeren, pa će se prema riječima organizatorke Vesne Da Vinče održati u avgustu, iako se ista manifestacija prethodne godine održala krajem januara.

S obzirom na to da se izbor Mis svijeta, na kojem će Crnu Goru predstavljati prvoplasirana djevojka, održava u septembru, to ostavlja veoma malo vremena za njene pripreme.

Naime, sve učesnice izbora za Mis svijeta moraju otputovati mjesec dana ranije u zemlju u kojoj se svjetsko takmičenje održava, što znači da će crnogorska ljepotica otići na ovaj izbor odmah po preuzimanju lente.

Prema mišljenju Da Vinče, vlasnice beogradske agencije MissYU koja posjeduje licencu za organizovanje izbora za Mis Crne Gore, to ne predstavlja problem.

Da Vinča se slaže da je prošlogodišnja pobjednica Ivana Milojko, izabrana u januaru, imala mnogo više vremena za pripreme.

“To je tačno, ali je bio u pitanju izuzetak. To je prvi put u istoriji da se održi izbor u januaru”, kazala je ona, zaboravljajući da je njena agencija uglavnom ljepotice birala mnogo ranije, pa su uoči odlaska na svjetski izbor imale priliku da iskustvo steknu predstavljanjem svoje zemlje na drugim takmičenjima.

Međutim, posljednjih godina termini se stalno pomjeraju, kastinzi najavljuju i odjavljuju, a jednom takmičenje nije ni održano.

Da Vinča je kazala da je termin ponovo pomjeren, kako bi izbor dobio na popularnosti.

“Važno je da se organizuje u vrijeme kada je moguća maksimalna popularnost. Uvijek je ljeto najbolje, jer je dobro za turistizam i druge slične stvari”, istakla je ona.

Na pitanje zašto se izbor za Mis Crne Gore iz godine u godinu pomijera i odlaže, dok se izbor za zvanično najljepšu djevojku Srbije, koji takođe organizuje MissYU agencija, održava na vrijeme (Mis Srbije je izabrana još u oktobru prošle godine), Da Vinča je odgovorila:

“Pitanje je besmisleno. Svake godine se zakazuje termin mjesec dva ranije ili kasnije ništa nije fiksno niko ne uslovljava da tako bude, termin uopšte nije toliko važan. Na direktorijumu je agencije da odredi kada će biti izbor”.

Direktorka MissYU agencije najavila je početak kastinga za mjesec dana.

Prva pratilja ide na Mis zemlje

Iako su “Vijesti” odmah po održavanju izbora za mis Crne Gore za 2013. upozorile Da Vinču da drugoplasirana Nikoleta Jovanović zbog godina ne ispunjava kriterijume izbora za Mis univerzuma, ovoj Baranki nije obezbijeđena zamjena, pa je Crna Gora ostala bez predstavnice.

Mjesec dana uoči takmičenja iz MissYU su izjavljivali da ona sigurno ide i da pravila objavljena na zvaničnom sajtu takmičenja nisu obavezujuća. Jovanović će sada učestvovati na tom takmičenju, čime će ovogodišnja prva pratilja biti uskraćena za svoju nagradu.

Da Vinča je, kaže, ovoj djevojci namijenila takmičenje za Mis zemlje. MissYU ni 2009. nije poslala Crnogorku na izbor za Mis univerzuma.

Galerija

Bonus video: