Šest dizajnera zatvorilo nedjelju mode

„Svaki kreator je imao svoju temu i svaki je na svoj način iznio ono što mu je bila inspiracija”, utisci su Jelene Šćepanović
133 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2014. 07:01h

Crnogorsku nedjelju mode sinoć su u BMW salonu u Podgorici zatvorili dizajneri Nada Koljenšić, Suzana Perić, Jelena Roganović - Đurić i bodni brend Hunt iza kojeg stoje Lazar Ilić i Kristina Bulajić sa ženskim kolekcijama i Mirjana Šarac koja je jedina u okviru ove manifestacije predstavila liniju za muškarce.

Njene nesvakidašnje i pomalo futurističke modele, ko je se mogu svrstati u iskorak, a koje zbog svojstvenog stila u skorije vrijeme vjerovatno nećemo gledati na ulicama Crne Gore, publika je ipak pozdravljala velikim aplauzom pri svakom izlasku modela na pistu.

U kreacijama ostalih dizajnera, izuzev Suzane Perić mogla se osjetiti doza maturskih haljina, na koje su crnogorski dizajneri trenutno usredsređeni s obzirom na to da su polumaturske i maturske večeri sve bliže.

Nešto drugačije modele predstavio je i kreatorski duo Ilić - Bulajić, koji je kako je ranije i najavljeno kreirao modele inspirisane svjetskim trendom, ali pristupačne svačijem džepu.

Crnogorska manekenka Jelena Šćepanović za "Vijesti" je otkrila da je na pisti pronašla par komada i za svoj ormar, te da će ih nakon manifestacije možda i kupiti, a podijelila je i svoje utiske o revijama.

"Generalno, ne volim da izdvajam nikoga, već bih cijelo veče prokomentarisala kao veoma lijepo i ukusno. Svaki kreator je imao je svoju temu i svaki je na svoj način iznio ono što mu je bila inspiracija", ispričala je ona.

Pozitivne utiske imala je i direktorica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević, koja je iz prvog reda uživala u modnoj večeri

"Ne biste vjerovali, ali dopali su mi se neki muški modeli, jer ja volim ležerne i neobične stvari. Dopao mi se i vatromet boja, što je kod mene uvijek u trendu. Bilo je po mom ukusu i drago mi je što je Podgorica imala priliku da vidi ovakav događaj koji je okupio puno mladog i kreativnog svijeta", kazala je ona.

Portparolka MNE Fashion Weeka Snežana Ivanović istakla je po završetku večeri da su organizatori veoma zadovoljni cjelokupnom manifestacijom, samim tim što je bilo i više nego bogatog programa tokom pet dana.

"Trudićemo se da proširimo to, jer bi bilo idealno da Fashion Week traje 7 dana, ali postepeno ćemo graditi modi ono mjesto koje joj pripada. Sigurno nećemo skraćivati, možemo biti samo bolji i uspješniji", kazala je ona i dodala da će se potruditi da na narednoj nedjelji mode podgorička publika vidi modele nekog kreatora iz zemlje van regiona.

Tokom Montenegro Fashion Weeka, publici se predstavio i glumac i pjevač Slavko Kalezić, koji je izveo svoju verziju pjesme "Ljuljaj me nežno" Olivera Mandića i svoj singl "Krivac".

Crnogorska nedjelja mode počela je u 16. aprila, a publika je imala priliku da pogleda kreacije desetak kreatora iz Crne Gore i regiona.

Galerija

Bonus video: