Anastazija Miranović predstavila kolekciju: Ukus božanskog

Kreatorka Anastazija Miranović sinoć u vinskom podrumu Šipčanik predstavila još jednu namjensku kolekciju
193 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2013. 08:48h

Crnogorska kreatorka Anastazija Miranović predstavila je sinoć u vinskom podrumu Šipčanik svoju najnoviju kolekciju - dvadesetak haljina od svile urađenih povodom pedesetogodišnjice Plantaža i promocije dva nova vina ove firme.

Pored vinskih boja - zelene, ljubičaste, plave, kao i printa sa motivima vinove loze i grožđa, koji je specijalno rađen na svili za ovu priliku, Anastazija je koristila i crno-bijele kobinacije, koje su njen zaštitni znak.

"To je bio kompromis. Željela sam da u novoj kolekciji spojim mediteranske sa bojama vina. Moja prva kolekcija je bila “Black for White” i željela sam da te tufne, štrafte i pepito dezen, inače aktuelnim u posljednje vrijeme, spojim sa temom koja mi je bila zadata i samim nazivom kolekcije “Ukus božanskog”. Vino kao božansko piće zahtijeva svilu kao vrhunski materijal, a ja sam dala akcenat na materijale, zato su haljine sve čiste forme i jednostavnog kroja", objasnila je Vijestima Miranović.

Ona je na ovoj kolekciji radila dugo, a dogovor sa Plantažama oko ovog događaja napravila je u novembru prošle godine.

"Ovoj je prethodila kolekcija, takođe veoma zahtjevna, i to na temu Njegoša. Jedan period sam čak paralelno radila na obje kolekcije, ali najveće vrijeme utrošeno je na pripremu materijala, tačnije na njegov dizajn", otkriva ona.

Iako je kolekcija posvećena jubileju Plantaža, pa se haljine prilagođene temi znatno razlikuju od Anastazijinih prethodnih radova. Naime, u njoj se mogu naći i haljine koje su nosive.

"Trudila sam se da zadovoljim temu, a da dam prostora kreativnoj slobodi. Sa druge strane, gledala sam da bude nosiva kolekcija, iako to u mom radu nije primat. Uvijek želim da ispoštujem ideju koju imam i ne povlađujem trenutnim modnim trendovima. Ali eto, uspjela sam da i to spojim", pohvalila se Miranović.

Pored printa vinove loze, na njenim haljinama takođe je bilo i muzičkih motiva, a o tome na šta je htjela da asocira printovima violinskog ključa i nota, kaže:

"Znate ono vino i gitare? Vina prati uvijek dobra muzika, i to je tako oduvijek još iz doba od Dionisija i Bahusa, pa do današnjih dana", zaključuje Miranović.

Galerija

Bonus video: