Kreacije Roganović-Đurić za jedinstvenu ženu

“Ostala sam dosljedna sebi koristeći nježne i prijatne tkanine, kao što su svila, čipka, kašmir... Na formi se radilo najviše, kao što i jeste slučaj ako pričamo o novitetima i dizajnu”
58 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Roganović-Đurić, Foto: Privatna arhiva
Jelena Roganović-Đurić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.10.2013. 16:47h

Na modnoj manifestaciji “Royal Fashion 14”, koja će 23. novembra biti organizovana u salonu BMW u Podgorici, svoje modele predstaviće Svetlana Horvat iz Srbije, Aleksandra Dojčinović iz Hrvatske i crnogorske dizajnerke Ivana Murišić i Jelena Roganović - Đurić.

U razgovoru za “Vijesti” Roganović – Đurić je ispričala nešto više o kolekciji “Exceptionnel” kojom će se predstaviti podgoričkoj publici, a koju je nedavno prikazala i u Moskvi u okviru Ruskog Silueta, takmičenja mladih dizajnera Evrope, gdje je uz kolegu Lazara Ilića bila predstavnik Balkana.

"Sadrži šest modela, koji po temi predstavljaju ženu koja je drugačija, u svakoj prilici jedinstvena i posebna”, objašnjava kreatorka i dodaje da preovladava bijela boja sa detaljima u drugim nijansama.

“Ostala sam dosljedna sebi koristeći nježne i prijatne tkanine, kao što su svila, čipka, kašmir... Na formi se radilo najviše, kao što i jeste slučaj ako pričamo o novitetima i dizajnu”, pojasnila je kreatorka.

Kada su u pitanju utisci iz Moskve, ona ističe da se pozitivna atmosfera osjećala već pri samom polasku, a pohvalila se i lijepim dočekom domaćina.

“Tokom priprema za reviju u bekstejdžu je uglavnom bilo tiho, tačnije cijela dva dana pred takmičenje. Svi smo dorađivali kolekcije, peglali i sređivali, a samo nekoliko nas koji nismo iz Rusije smo razmjenjivali utiske i kontakte”, kaže ona i dodaje da je bilo i onih koji su u posljednjem momentu šili modele.

“Ovo je prema riječima organizatora bilo najbolje izdanje Ruskog Silueta. Rekli su da toliko dobrih ostvarenja još nisu vidjeli na toj sceni i upoređivali su nas sa Diorom i Pradom”, pohvalila se Roganović – Đurić, koja je kao i Ilić dobila priliku da modele izloži u moskovskom tržnom centru 'Galerija'.

“Tu sam ostvarila saradnju sa njihovom dizajnerkom, čiji se brend zove Bella Donna, ali o tome ću reći više nekom drugom prilikom”, priča dizajnerka.

“Počastvovana sam i time što sam pozvana da budem u organizaciji istog takmičenja na Balkanu, naredne godine. S obzirom na to da imam diplome savremenog modnog dizajnera i scenskog kostimografa sa Akademije u Beogradu, dobila sam ponudu da budem i član žirija”, otkrila je ona, dodajući da će se potruditi da svojim iskustvom pomogne dizajnerima koji se prijave.

“Nije prvi put da sam dio ovakve svjetske organizacije, jer sam karijeru započela u inostranstvu. Naravno, u sljedećim planovima su neke od svjetskih modnih metropola kada je prikazivanje mojih kolekcija u pitanju”, ističe dizajnerka.

“Trenutno sam posvećena radu na ženskim modelima, mada imam nekoliko dječijih kolekcija u nacrtima, koje prate linije za odrasle, kako sam već radila. Trenutni zadatak je kolekcija koju spremam za 'Five Stars Corner', prodajni prostor koji imam u radnji ADL u Mall of Montenegro”, otkriva ona planove.

“Još jedna moja strast je dizajn obuće, koju ću vam jednom prilikom predstaviti”, obećala je na kraju razgovora kreatorka.

Bonus video: