Nemar agencije MissYu: Bez Crne Gore na takmičenju za Mis univerzuma

Nije prvi put da Crna Gora izostaje, jer 2009. iz istog razloga Nikolina Lončar nije učestvovala
18 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2013. 18:41h

Ono na šta su “Vijesti” početkom godine upozorile se i desilo - ove godine Crna Gora neće imati svoju predstavnicu na izboru za Mis univerzuma 9. novembra u Moskvi. Razlog za to je nestručnost ili nemar vlasnika licence - drugoplasirana na izboru za najljepšu Crnogorku, Nikoleta Jovanović ne ispunjava jedan od uslova koji se tiče godina, a zamjena joj nije određena na vrijeme.

Bez obzira na to što se u pravilniku dostupnom na oficijelnom sajtu missuniverse.com navodi da svaka takmičarka mora napuniti 18 godina najkasnije do 1. februara, a Jovanović je punoljetsvo proslavila 23. marta, vlasnica licence Vesna Da Vinča iz beogradske agencije Miss YU, je tvrdila da “ne postoji šansa da ona ne ode na to takmičenje”. Priču je promijenila tek prošle nedjelje, kada je kazala da nema tačne informacije, a konačan odgovor “Vijestima” na kraju je stigao direktno iz organizacije “Miss univerzuma”.

“Ove godine neće biti crnogorske predstavnice na takmičenju”, kratko je “Vijestima” odgovorila Džeki Šajnijan, PR ovog izbora.

Nije prvi put da Crna Gora izostaje sa svjetskog takmičenja u ljepoti, jer 2009. iz istog razloga Nikolina Lončar nije učestvovala na izboru. Ni tad, kao ni sada, nije određena zamjena, pa su crnogorske ljepotice oštećene, a agencija MissYu je oba puta, bez posljedica, uštedjela na troškovima za slanje djevojke na izbor.

Na insistiranje Da Vinče, pitanja zbog čega na vrijeme nije određena Nikoletina adekvatna zamjena i zašto licencu ne prepusti nekome ko će izboru za Mis Crne Gore pokloniti više pažnje, su poslata na mail, a odgovori do zaključenja strane nisu stigli.

“Vijesti” su neposredno prije i nakon održavanja izbora za mis Crne Gore, pisale o neravnopravnosti prilikom organizovanja ovog i takmičenja za mis Srbije za koje Da Vinča takođe posjeduje licencu.

Djevojke iz Srbije do sada nisu izostajale sa najvećih svjetskih takmičenja (Mis svijeta i Mis univerzuma), a izbor za mis Srbije uvijek se održava na vrijeme, dok su se kastinzi, kao i finalno veče u Crnoj Gori, odlagali i po nekoliko mjeseci.

Takođe, srpske finalistkinje su pripreme u trajanju od mjesec dana provodile na grčkim plažama sa fitnes instruktorima i trenerima za tenis, obilazeći turistička mjesta, a za Crnogorke je bio dovoljan karantin od tri dana u budvanskom hotelu.

Crnogorke su godinama na ovakve manifestacije išle u istim haljinama, zbog čega su voditelji izbora za mis Univerzuma, prošle godine u Las Vegasu, prozivali tadašnju predstavnicu Andreu Radonjić

Pritom, Crnogorke su godinama na ovakve manifestacije išle u istim haljinama, zbog čega su voditelji izbora za mis Univerzuma, prošle godine u Las Vegasu tokom predstavljanja nacionalnog kostima, prozivali tadašnju predstavnicu Andreu Radonjić.

Lentu dobila na dvije godine

“Zbog pravila koje se odnosi na godine, ispostavilo se da neću učestvovati na takmičenju za mis Univerzuma”, potvrdila je Nikoleta Jovanović, koja se nedavno vratila sa drugog izbora iz Kine.

“Vesna Da Vinča je, kada je došla sa puta iz Grčke, zvala i pokušavala da me ubaci, ali ipak nije uspjela. Na kraju neće biti predstavnice Crne Gore, jer je rekla da kad ja već ne idem, neće slati zamjenu. Na moje ime su poslali sve papire, ali su im odgovorili da ipak ne mogu zbog godina”, pojasnila je ona.

”Ono što je sigurno je da ću ići 2014. na to takmičenje, a možda budem išla na još neko u međuvremenu. Nisam razočarana što idem tek sljedeće godine na Miss Universe, jer samim tim, lenta i titula ostaju moje i sljedeće godine”, rekla je ova ljepotica.

Odlazak na Mis univerzuma sljeduje drugoplasiranu djevojku na izboru za mis Crne Gore, tako će ona koja taj plasman obezbijedi sljedeće godine ostati uskraćena za svoju nagradu.

Galerija

Bonus video: