Mis turizma: Nikoleta Jovanović se vraća bez lente, upitan odlazak u Moskvu

Crnogorska ljepotica nije osvojila nijednu lentu, ali će drugu šansu dobiti ukoliko ipak bude otišla na izbor za mis univerzuma
286 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2013. 18:10h

Na izboru “Miss Tourism Queen International 2013”, koji se održan u Ksianongu u Kini, za najljepšu djevojku proglašena je mis Letonije, Alisa Miskovska, dok crnogorska predstavnca Nikoleta Jovanović nije uspjela da se plasira među najljepše

Prva i druga pratilja su predstavnice Južne Afrike i Kine, a u top 10 plasirale su se i djevojke iz Francuske, Hong Konga, Koreje, Kirgistana, Filipina, Portugala i predstavnica grada domaćina.

Tokom finalne večeri dijelile su se “titule za turističkog ambasadora” i na desetine lenti za brojne kvalitete učesnica. Tako je za najbolji kostim nagrađena djevojka sa Tajvana, za izgled u bikiniju Slovakinja, za fotogeničnost Rumunka, za najljepšu večernju haljinu Japanka, za talenat Ukrajinka, dok je za pres princezu proglašena predstavnica Namibije.

Kao najšarmantnija proglašena je djevojka iz Finske, takmičarka sa osobenom ličnošću je iz Mijanmara, a za eleganciju i osmijeh lentu su dobile mis Jermenije, odnosno mis Singapura. Miskovska je pored nagrade za mis turizma, proglašena i za najdruželjubiviju, a privatno se bavi podučavanjem sportskih vještina, a takođe je i diplomirala na fakultetu za sportsko obrazovanje i menadžment.

Pobjednice takmičenja (FOTO: Chinanews.com)

Crnogorska ljepotica Nikoleta Jovanović nije osvojila nijednu lentu, ali će drugu šansu dobiti ukoliko ipak bude otišla na izbor za mis univerzuma, što joj sljeduje po pravilima crnogorskog takmičenja, na kojem je osvojila lentu prve pratilje.

Ipak, njen put u Moskvu, gdje se 9. novembra bira najljepša u univerzumu je neizvjestan jer vlasnik licence, agencija Miss YU, nije smatrao obaveznim propozicije tog izborima, po kojima djevojka mora biti punoljetna 1. februara 2013, a Jovanović je to postala tek u martu.

Na spisku država učesnica na oficijelnom sajtu izbora missuniverse.com nema Crne Gore nema. Vlasnica agencije Miss YU, Vesna Da Vinča je u petak kratko kazala da ne zna da li će Jovanović ići u Rusiju, te da će znati u ponedjeljak, ali juče nije odgovarala na telefonske pozive Vijesti. Vrijeme polako ističe jer predstavnica Crne Gore, Nikoleta, ili njena zamjena, mora da krene na pripreme u Moskvu koje običeno traju mjesec dana.

Ne bi bilo prvi put da Miss YU ne pošalje Crnogorku na svjetsko takmičenje - to se već desilo 2009, kada je za prvu pratilju izabrana tada šesnaestogodišnja Nikolina Lončar, a agencija joj nije odredila zamjenu.

Galerija

Bonus video: